Primăria Sălacea vrea să trimită cu 80% mai puține deșeuri la groapa de gunoi, până în 2019

Angajamentul face parte dintr-o strategie asumată recent de Primăria Sălacea, prin care comuna bihoreană se alătură rețelei internaționale „Orașe Zero Waste”. Deocamdată, deșeurile sunt colectate separat doar la nivel redus, căci locuitorii nu sunt motivați să sorteze. Însă, prin introducerea unui tarif diferențiat, lucrurile s-ar putea schimba. Până în 2020, Primăria vrea să adopte și…

Citește mai departe

Cum se realizeaza colectarea separata in municipiul Cluj Napoca?

In contextul situatiei precare a gestionarii deseurilor la Cluj Napoca am stat de vorba cu specialistul de mediu din cadrul ROSAL GRUP, unul dintre cei doi operatori de salubritate care deservesc cetatenii orasului. Adina Miclaus – reporter Ecomagazin: Ce populatie deserveste Rosal in Cluj Napoca? Nicoleta Pop, Specialist de Mediu ROSAL GRUP: In ceea ce…

Citește mai departe

COMUNICAT: Cantitatea de gunoaie din Cluj poate fi redusa cu 58%

La prima sedinta a Consiliului Consultativ pe tema gestionarii deseurilor in jud. Cluj au fost identificate urmatoarele solutii: separarea deseurilor la sursa pe trei fractii (biodegradabil, reciclabil, rezidual), colectarea separata a acestor deseuri, in zile diferite, implementarea sistemului PAYT (platesti-pentru-cat-arunci), tratarea fractiei biodegradabile colectate separat, prin compostare si/sau digestie anaeroba pentru producerea de biogas. Totodata,…

Citește mai departe
Vrancart investe?te trei milioane euro în cre?terea capacit??ii de colectare a maculaturii

Legislatia fiscala si deseurile reciclabile

In toata lumea civilizata, activitatea de reciclare a deseurilor este incurajata si stimulata prin diverse facilitati financiare si fiscale. La noi, in Romania (si prin exces de zel pe plan local) se ajunge la suprataxare, incurajandu-se astfel (ca si in alte domenii)… evaziunea fiscala. Iata de ce, Organizatia Patronala si Profesionala REMAT vine cu solicitarea…

Citește mai departe
Reciclare - Banii din gunoaie

De unde vin banii in afacerile din domeniul reciclarii

Legislatia europeana obliga firmele care pun pe piata produse ambalate sa recicleze o parte din acestea. Prin urmare, marile companii incheie parteneriate cu asociatii non-profit pentru a-si respecta obligatiile legale. Eco-Rom Ambalaje este o astfel de organizatie, care colaboreaza cu 2.301 companii, printre care se numara Coca-Cola HBC Romania, Heineken, Romaqua Group Borsec, Unilever, Bergenbier…

Citește mai departe

Zeci de hectare de terenuri arabile din jurul depozitului de deseuri de la Muchea sunt acoperite aproape permanent de pungi si ambalaje de plastic

Zeci de hectare de terenuri arabile din jurul depozitului de deseuri de la Muchea, administrat de firma „Tracon”, sunt acoperite aproape permanent de pungi si ambalaje de plastic, imprastiate de vant * teoretic, depozitul ar trebui sa fie „ecologic”, deci cat se poate de prietenos cu mediul * din pacate, situatia din teren arata exact contrariul…

Citește mai departe

Borbely: In 5 ani, tot romanul isi va alege gunoiul

LECTIA DE ECOLOGIE. Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, este decis sa inceapa ofensiva colectarii selective a deseurilor in toate judetele tarii. Primul pas este introducerea Directivei Cadru privind gestiunea deseurilor, prin care Romania isi asuma anumite obligatii europene privind colectarea si reciclarea. Al doilea pas, obligatii si amenzi pentru primarii, operatori de salubritate si consumatori casnici,…

Citește mai departe

Sase comune din judetul Galati risca amenzi pentru ca nu si-au inchis gropile de gunoi

Sase localitati rurale din judetul Galati risca sa primeasca amenzi de pana la 100.000 de lei deoarece nu au inchis gropile de gunoi neconforme, transmite corespondentul NewsIn. „Sunt sase teritorii comunale pe raza carora inca functioneaza platforme de gunoi neconforme. Este vorba de comuna Brahasesti, in care patru platforme sunt inca neinchise, comuna Matca cu…

Citește mai departe

Edilii ne spala strazile cu sampon

CURATENIE. Din aceasta noapte si pana maine la pranz, masinile firmelor de salubrizare din fiecare sector vor curata strazile, mobilierul stradal, semafoarele si semnele de circulatie. Actiunea se inscrie in programul „Capitala creste Verde!”. Operatorii de salubrizare vor actiona pe Calea Victoriei, bd. Magheru, bd. Nicolae Balcescu, Piata Rosetti, bd. Carol (sectorul 1), Calea Mosilor,…

Citește mai departe