Bautura din lapte Ramli cu cinci vitamine si aroma de capsuni, produsa din lapte degresat si cu indulcitori, tratata UHT, este un produs care nu ar trebui sa fie consumat de copii.
lapte UHT
La barbati lipsa de Vitamina D scade fertilitatea
Producatorul foloseste cele cinci vitamine pentru a sugera ca acest lapte are efecte benefice asupra organismului. Numai ca adaugarea de edulcoranti chimici de sinteza nu face decat sa demonstreze contrariul. E952, E950 si E954 sunt cancerigeni. Ciclamatul de sodiu a fost introdus de Agentia Internationala de Cercetari in Cancer in grupa 3 din punct de vedere al potentialului cancerigen, iar zaharina – in grupa 2B. Acesulfamul de potasiu are o doza zilnica admisa de 15 mg/kg corp din cauza numeroaselor efecte adverse. A fost demonstrat ca E950 induce stres metabolic, motiv pentru care femeile insarcinate si care alapteaza si copiii nu trebuie sa consume produse care au in compozitie acest aditiv. Zaharina, E954, poate produce oboseala, dureri de cap, ameteli, halucinatii, iritabilitate, palpitatii, anxietate, dureri articulare, spasme musculare, pierderea memoriei si chiar cancer de creier.

Bautura analizata mai are in compozitie si stabilizatorul caragenan, care afecteaza sanatatea tractusului intestinal, provocand gastrite, ulcere si favorizand aparitia cancerului de stomac in cazul persoanelor sensibile.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, avertizeaza ca produsul analizat are un profil nutritional dezechilibrat, iar aditivii alimentari utilizati ii scad valoarea biologica. Chiar daca au fost adaugate vitamine, acestea nu au aceeasi valoare cu asimilarea lor in stare naturala din fructe si legume.

CONCLUZII
In urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta rezulta ca produsul analizat nu este indicat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, suferinzilor de boli hepatice, renale, celor cu cancer, cu afectiuni ale tractusului digestiv, alergicilor. Persoanele care sufera de intoleranta la lactoza vor testa produsul in prealabil, consumand o cantitate mica de bautura, pentru a vedea care este reactia organismului.

INGREDIENTE
lapte degresat, produse din zer, sirop din glucoza, aroma identic naturala de capsuni, praf de capsuni, indulcitori (ciclamat de sodium – E952, acesulfam de potasiu – E950, zaharina – E954), stabilizator (caragenan – E407), vitamine (niacina – 1,8 mg, E 1 mg, B6 – 0,2 mg, B2 – 0,16 mg, B1 – 0,14 mg). Continutul unul tetra pack este echivalentul a 20% DZR vitamina A.
Valori nutritive/100 ml: 160 kj/38 kcal, proteine 2,6 g, carbohidrati 6,6 g, grasimi 0,1 g.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here