Cine sunt oamenii alesi de ONU sa promoveze economia verde

0
350
Cine sunt oamenii alesi de ONU sa promoveze economia verde
Cine sunt oamenii alesi de ONU sa promoveze economia verde

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a desemnat 26 de personalitati eminente, pentru a face parte dintr-un grup de lucru pentru definirea noilor obiective de dezvoltare durabila dupa anul 2015, a anuntat ONU.

Noile „obiective de dezvoltare durabila” sunt o continuare la Obiectivele de dezvoltare ale Mileniului din 2000 (mai ales eliminarea saraciei extreme si ameliorarea sistemelor de sanatate pana in 2015), care nu vor fi indeplinite pana la termenul stabilit. Acestea se refera mai ales la intemeierea unei „economii verzi” si prezervarea resurselor planetei.

Acest grup va fi coprezidat de premierul britanic David Cameron, presedintele indonezian Susilo Bambang Yudhoyono si presedinta Liberiei, Ellen Johnson-Sirleaf.
In acest „Grup de inalt nivel pentru programul-cadru al dezvoltarii dupa 2015” figureaza personalitati foarte diverse ca regina Rania a Iordaniei, fostul presedinte german Horst Kohler, fostul premier japonez Naoto Kan, sotia lui Nelson Mandela, Graca Machel, seful diplomatiei sud-coreene Kim Sung-Hwan si ministrul mexican al Afacerilor Externe Patricia Espinosa.

Mai figureaza de asemenea comisarul european pentru dezvoltare Andris Piebalgs, CEO-ul grupului anglo-olandez Unilever Paul Polman si Tawakel Karman de nationalitate yemenita, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2011.
Grupul il include si pe Jean-Michel Severino, fostul director general al Agentiei franceze pentru dezvoltare.

Membrii vor avea prima reuniune la sfarsitul lui septembrie in timpul Adunarii generale a ONU de la New York si isi vor prezenta recomandarile in primul semestru al anului viitor. Ban Ki-moon a declarat ca le-a solicitat sa defineasca „o viziune indrazneata dar concreta de dezvoltare”.

Aceasta initiativa a fost lansata in cursul summitului Rio+20, care a avut loc la Rio de Janeiro intre 20 si 22 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.