Cipriotii fac parc eolian cu o capacitate totala de 80 MW in extravilanul localitatii Chirnogeni

0
506
Google si Microsoft investesc in energie eoliana
DNA: Nicuşor Constantinescu, prejudiciu de 30 milioane euro pentru că nu a autorizat centrale eoliene
Cipriotii fac parc eolian cu o capacitate totala de 80 MW in extravilanul localitatii Chirnogeni

Societatea EP Wind Project (ROM) Six, subsidiara EPGE in Romania, intentioneaza sa dezvolte un parc eolian cu o capacitate totala de 80 MW in extravilanul localitatii Chirnogeni.
Cu o suprafata totala construita de 108.380 mp (104.257 mp suprafata – platforme de montaj si intretinere, drumuri de acces si drumuri de intretinere si 4.123 mp – statia de transformare), parcul eolian va avea 32 de centrale tip Nordex N90/2500 de 2,5 MW fiecare, asa cum se arata in documentatia depusa anul trecut la Agentia pentru Protectia Mediului. Proiectul, pentru care s-a obtinut autorizatia de construire nr. 5 din 17 februarie 2012, are o valoare totala de 135 de milioane de euro, din care 92 de milioane vor veni de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). Potrivit informatiei prezentate de site-ul BERD, proiectul va ajuta eforturile Romaniei sa majoreze capacitatea de productie de energie regenerabila pentru a atinge cerintele Uniunii Europene in acest domeniu.

EP Wind Project (ROM) Six SRL face parte dintr-un grup de sase societati comerciale cu sediul pe intreg cuprinsul judetului Constanta. Firma „Six”, cu sediul in Chirnogeni, are ca unic asociat EP Wind Project (ROM) Six LTD cu sediul in Nicosia, iar ca administrator pe cipriotul Stelios Pierides. EP Wind Project (ROM) One a fost infiintata, ca mai toate „surorile” sale, in 2008, are sediul in Cobadin, asociat EP Wind Project (ROM) One LTD si acelasi administrator. De altfel, Stelianos Pierides administreaza toate cele sase business-uri. EP Wind Project (ROM) Two are sediul in Negru Voda, Three la Mereni, EP Wind Project (ROM) Four in Amzacea si Seven in Ciocarlia. Asociatul, persoana juridica cipriota, respecta „numerotarea”: EP Wind Project (ROM) One LTD, EP Wind Project (ROM) Two LTD, EP Wind Project (ROM) Three LTD, EP Wind Project (ROM) Four LTD. Numai EP Wind Project (ROM) Seven SRL are ca asociat EP Wind Project (ROM) Seven LTD.

Mentionam ca am incercat sa ii contactam pe Athanasios Efkarpidis, managerul proiectului din Chirnogeni, sau pe Stelios Pierides, administratorul societatilor mentionate, insa acestia nu au raspuns apelurilor noastre telefonice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.