Citarum, raul cel mai poluat din lume

0
352

Apele raului Citarum, care se afla in apropiere de Djakarta, capitala Indoneziei, sunt cele mai poluate de pe glob.Citarum

Peste 500 de fabrici isi deverseaza in acest rau deseurile care, in mare parte, sunt formate din substante chimice folosite la tratarea materialelor textile pe care le produc.

Nu numai aceste deseuri fac din Citarum cel mai poluat rau din lume, ci si dejectiile, sticlele din plastic, manusile din cauciuc, resturile de mobila sau hoiturile. Locuitorii din zona nu au instalatii sanitare si nici apa potabila.

Resturile menajere sunt aruncate direct in rau, iar apa este folosita apoi pentru gatit sau pentru spalat. Localnicii nu mai pescuiesc, pentru ca aceasta indeletnicire nu mai este profitabila, in schimb valorifica pentru sume infime tot ce pluteste pe apele raului.

Citarum este un adevarat focar de infectie, nu de putine ori apele sale, in care copiii se joaca ori se scalda, purtand cu ele virusi ce pot declansa oricand epidemii. Dezastrul ecologic de pe Citarum a inceput in anii „80, odata cu industrializarea rapida a zonei, dar niciunul dintre poluatori nu s-a gandit vreodata sa protejeze sau sa ecologizeze apele acestui rau.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.