Civilizatia Nazca, disparuta din cauza defrisarilor

0
740

Persoanele misterioase care au format liniile de la Nazca, in desertul Peru, si-au sapat singure mormantul in momentul in care au defrisat padurile, in urma cu 1.500 de ani.Nazca

Conform unui studiu citat de Reuters, se pare ca populatia Nazca, recunoscuta pentru formele geometrice ciudate vizibile din aer, nu a putut sa cultive prea multe legume si fructe pentru a se intretine din cauza lipsei de copaci care au transformat clima si au facut-o secetoasa.

Raportul realizat la Universitatea Cambridge arata ca este nevoie de actiuni pentru a proteja locurile aride din lume.

„O civilizatie antica din America de Sud, care a disparut acum 1.500 de ani, a disparut din cauza ca oamenii au distrus ecosistemul fragil. Au taiat atat de multi copaci incat s-a ajuns la un punct in care solul era grav deteriorat”, se arata in raport.

Initial, disparitia civilizatiei Nazca a fost pusa pe seama unui fenomen de genul El Nino care ar fi cauzat inundatii si ploi abundente, dar iata ca nu natura a fost de vina ci… omul. Copacii de huarango din zona au proprietatea de a trai pana la 1.000 de ani si de a ajuta la fertilizarea solului, insa odata taiati acesti copaci, solul devine arid de pe urma lipsei de substante fertilizante.

„Greselile pe care le-au facut stramosii nostri ne ofera lectii importante de viata”, a declarat Oliver Whaley, coautorul studiului.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.