PSD da unda verde defrisarilor. Chichita legislativa care da liber la macel

Parlamentarii PSD, 125 mai precis, vor sa defriseze si ce a mai ramas din padurile din Romania. Este vorba despre o portita strecurata in Codul Silvic, ce permite scoaterea defintiva a padurilor din fondul forestier national pentru orice motiv, de la obiective turistice, agrement, inclusiv structuri de primire turistica, unitati de cult, obiective sportive, medicale…

Citește mai departe

De ce este fauna Australiei unica?

Fauna Australiei este cu adevarat unica: aproximativ 83% dintre mamifere, 89% dintre reptile, 90% dintre pesti si insecte si 93% dintre amfibieni sunt endemice acestui continent. Dar ce determina unicitatea faunei Australiei? Ind-AustPlateSmColLabelSpecialistii au in vedere mai multe caracteristici specifice: in primul rand, izolarea continentului, stabilitatea sa tectonica, precum si caracteristicile unice ale climatului. Astfel,…

Citește mai departe

Presedintele PDL Bistrita-Nasaud spune ca judetul Bistrita-Nasaud devine la fel de arid ca un desert african

Presedintele PDL Bistrita-Nasaud, deputatul Ioan Oltean, a declarat ca santierele din Bistrita-Nasaud au inceput sa dispara si judetul devine la fel de arid ca o zona desertica din Africa. Oltean s-a referit si la cazul protestului de la scoala din Dumitrita, spunand ca este vorba de urmarile unei ”politizari excesive”. ”Politizarea la maximum a tuturor…

Citește mai departe

Workshop International de Mediu si Agricultura

Universitatea „Ovidius” din Constanta va gazdui, in perioada 6- 7 septembrie 2012, a doua editie a Workshop-ului International „Mediu si Agricultura, in regiunile aride si semiaride” (The 2nd International Workshop on the Environment and Agriculture in Arid and Semiarid Regions). Organizatori ai manifestarii sunt Statiunea de Cercetare si Productie Pomicola Constanta, Statiunea experimentala pentru caise…

Citește mai departe
Minerit pe Lun?: ce substan?? valoroas? vrea s? extrag? China pentru a rezolva criza energetic? a omenirii?

    Ultima misiune sovietica pe Luna, Luna-24, a adus pe Pamant roci ce contineau apa, colectate de pe suprafata satelitului natural al Terrei

    Ultima misiune sovietica pe Luna, Luna-24, a adus pe Pamant roci ce contineau apa, colectate de pe suprafata satelitului natural al Terrei. In ciuda importantei majore pe care o avea descoperirea, Occidentul a ignorat-o. Mult timp, probabilitatea de a gasi apa pe Luna i-a incantat pe oamenii de stiinta si pe iubitorii genului stiintifico-fantastic. Daca…

    Citește mai departe

    Desertificarea ameninta 38% din Pamant

    Regiunea mediterana s-ar putea transforma in curand dintr-un rai al naturii intr-o mare de nisip. Peste o treime din solul Terrei (38%) este amenintat de desertificare, potrivit unui nou studiu publicat in International Journal of Life Cycle Assessment. Studiul a descoperit ca opt dintre cele 15 eco-regiuni sunt pe cale sa devina desert, incluzand zone…

    Citește mai departe

    Australia, cea mai calda tara din lume

    Australia s-a confruntat cu cele mai mari temperaturi in ultimul deceniu, temperaturi anormale datorate incalzirii globale, arata Biroul australian de Meteorologie intr-un studiu citat de Reuters. Temperatura medie din ultimii zece ani in Australia a fost mai mare cu 0,48 de grade Celsius fata de cea din perioada 1961-1990. Conform studiilor, anul 2010 va fi…

    Citește mai departe

    Codrul – fratele romanului sau singura lui salvare? 15 martie – 15 aprilie – Luna Padurii

    Din cele mai vechi timpuri, padurea a jucat un rol esential in viata planetei, in evolutia si dezvoltarea societatii omenesti. Rolul si importanta padurilor au fost, insa, diferit percepute in timp si spatiu, in stransa legatura cu dezvoltarea inegala a societatii omenesti in diferitele regiuni geografice. Daca, initial, padurea a fost apreciata ca adapost, refugiu…

    Citește mai departe

    Doljenii vor paduri pe banii statului

    Proprietarii de teren arid din Dolj sunt din ce in ce mai receptivi la programul de impadurire pe banii statului. Acestia si-au dat acordul pentru impadurirea a peste 3.600 de hectare. Potrivit legislatiei in vigoare (HG nr. 786/1993), proprietarii de terenuri degradate sau cu soluri neproductive le pot impaduri cu bani de la stat. Punerea…

    Citește mai departe

    Orase Ecologice

    Aflat in Arizona, SUA, Arcosanti este mai mult decat un oras, este un proiect ambitios, care ar putea parea straniu pentru cei obisnuiti cu orasele moderne, fiind un oras ecologic, in maniera New Age, ce combina mestesugurile traditionale si respectul pentru natura. Creatia arhitectului si artistului italian Paolo Soleri, Cosanti a fost gandit din start…

    Citește mai departe

      Gura Dobrogei, intre istorie si biodiversitate

      Pentru toti cei atrasi de turismul ecologic si cel istoric, traseul format din localitatile Constanta, Ovidiu, Gura Dobrogei, Casian si Istria este unul care ar trebui marcat cu majuscule. Iar acest lucru se datoreaza faptului ca acest traseu ofera posibilitatea ca, pe langa vizitarea Muzeului si a Cetatii Histria, turistul sa poata cunoaste secretele si…

      Citește mai departe