PSD da unda verde defrisarilor. Chichita legislativa care da liber la macel

PSD da unda verde defrisarilor. Chichita legislativa care da liber la macel
PSD da unda verde defrisarilor. Chichita legislativa care da liber la macel

Parlamentarii PSD, 125 mai precis, vor sa defriseze si ce a mai ramas din padurile din Romania. Este vorba despre o portita strecurata in Codul Silvic, ce permite scoaterea defintiva a padurilor din fondul forestier national pentru orice motiv, de la obiective turistice, agrement, inclusiv structuri de primire turistica, unitati de cult, obiective sportive, medicale si sociale, asa cum este prevazut la litera b) pana la locuinte sau case de vacanta, asa cum este prevazut la litera c). Nu sunt uitate nici parcurile tematice sau retelele si sistemele de telecomunicatii. Din acest motiv, deputatul iesean Tudor Ciuhodaru solicita public respingerea “PL-x nr. 436/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr.46/2008 din Codul silvic, articolul 37, alineatul (1)”

“Ca defisarea sa fie completa, alineatul (11) permite ca autorizarea constructiilor la distante mai mici de 50 de metri de liziera sa se faca doar cu avizul structurii teritoriale a autoritatilor publice centrale ce raspunde de silvicultura, aruncand practic in mainile baronilor locali puterea de decizie. Nu e de mirare ca fondul forestier al Iasului este de doar 654 de kilometric patrati, adica undeva la 12% din suprafata judetului. Visul de baron va face ca in Romania sa fie arid ca pe Marte si radioactiv ca la Cernobil. Nu-i interseaza ca in 25 de ani au fost taiati ilegal 80 de milioane de metri cubi de lemn care inseamna o pierdere de 5 milioane de euro pentru toti romanii. De aer, apa, mediu sanatos nici macar nu au auzit.

Baronii padureti au devenit cel mai aprig pradator al padurilor romanesti. Ei nu mai sunt romani, ci fanarioti, pentru ca n-au niciun atasament fata de tara asta bogata, cu oameni saraci, jefuita “ca-n codru”. N-au niciun atasament si nici mila, doar fura pana ramane nisipul. Unii spun ca inspiratia le vine de la Iasi, de la cei care-i considera “cretini, isterici si bolnavi mintal” pe cei care condamna dezastrul de pe bulevardul Stefan cel Mare. Nu e de mirare ca printre semnatarii acestui proiect de lege se numara si patru deputati de la Iasi”, spune Tudor Ciuhodaru.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente