Australia, cea mai calda tara din lume

0
470
Temperaturi record. Australia, nevoita sa adauge inca doua culori pe scara climatica

Australia s-a confruntat cu cele mai mari temperaturi in ultimul deceniu, temperaturi anormale datorate incalzirii globale, arata Biroul australian de Meteorologie intr-un studiu citat de Reuters.Australia calda

Temperatura medie din ultimii zece ani in Australia a fost mai mare cu 0,48 de grade Celsius fata de cea din perioada 1961-1990. Conform studiilor, anul 2010 va fi cel mai cald, cu temperaturi mai mari cu 0,5 pana la 1 grad Celsius.

„Clima se schimba, incalzirea globala continua. Aceste temperaturi mari vor fi inregistrate pe intregul glob, nu numai in Australia”, a declarat David Jones, de la Biroul australian de Meteorologie.

Ministrul australian al mediului, Peter Garrett a folosit acest raport pentru a-i ataca pe politicienii aflati in opozitie care au incercat sa blocheze politica guvernului privind clima si schema pentru reducerea emisiilor de carbon (ETS).

„Australia este cel mai cald si mai arid loc de pe Pamant, economia noastra va suferi cel mai tare din cauza schimbarilor climatice”, a explicat Garrett.

Guvernul a promis ca va reintroduce in Parlament legislatia ETS in luna februarie, lucru ce ar putea duce la alegeri anticipate in 2010 in cazul in care legea este din nou respinsa.

Pana atunci, anul 2009 va ramane in istoria Australiei ca fiind unul cu numeroase incendii, inundatii si temperaturi record. Totusi, trebuie mentionat ca 2009 a fost al doilea an cu temperaturi ridicate, insa cresterea temperaturii a determinat in acest an si moartea a 173 de persoane.

„Australia a inceput sa se incalzeasca inca de acum 50-60 de ani si tinde sa devina o tara cu o clima umeda. Avem de-a face cu un paradox – in nord clima tinde sa fie umeda, dar se si incalzeste”, a mai explicat Jones.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.