Cizmele care incarca mobilul

Arata ca o banala pereche de cizme de cauciuc, dar pentru dependentii de telefonul mobil sunt o adevarata binecuvantare. Este vorba despre noua creatie a expertilor in energie regenerabila de la „GotWind” si a partenerilor lor de la Orange: incaltarile „Orange Power Wellies”.incarca mobilul

Acestea folosesc un sistem unic de generare a energiei electrice pozitionat in talpa, informeaza „The Daily Mail”. Tot ce trebuie sa faca posesorul acestor cizme este sa se asigure ca piciorul este suficient de cald pentru a genera energia electrica necesara incarcarii mobilului.

Cum functioneaza

Mai precis, 12 ore de mers cu aceste incaltari genereaza suficienta energie pentru a incarca telefonul mobil pentru o ora. Pentru a creste durata de autonomie a telefonului mobil, este nevoie ca posesorii acestor incaltari sa danseze sau sa adopte un mers sprinten, sugereaza reprezentantii „GotWind”.

Lansate cu ocazia festivalului de arta contemporana din Glastonbury, Marea Britanie, cizmele au un dispozitiv pe partea exterioara a gambei de care se ataseaza mobilul. In acest dispozitiv ajunge, printr-un cablu ce face legatura cu varful incaltamintei, intreaga energie generata peste zi de zbenguiala specifica unui festival in aer liber sau a unei excursii pe munte.

Energia electrica este colectata cu ajutorul unui proces complex ce foloseste module termoelectrice, construite din perechi de semiconductori diferiti, ce formeaza un intreg. Aceste imbinari termice sunt conectate intre ele si formeaza o matrice de pile termoelectrice, situate intre doua placi subtiri din ceramica.

Cand caldura piciorului ajunge la exteriorul placii ceramice, iar pe interiorul placii actioneaza temperatura rece a solului se genereaza energie electrica. Posesorii acestor cizme dispun de o sursa de energie „eco”, ce le permite totodata o mai mare autonomie in raport cu sursele traditionale de alimentare cu electricitate.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *