CJ Vaslui respinge o cerere a Chevron privind explorarea gazelor de sist din cauza unui aviz negativ

CJ Vaslui respinge o cerere a Chevron privind explorarea gazelor de sist din cauza unui aviz negativ
CJ Vaslui respinge o cerere a Chevron privind explorarea gazelor de sist din cauza unui aviz negativ

Consiliul Judetean Vaslui a respins o cerere a companiei Chevron pentru amplasarea unei noi sonde de explorare a gazelor de sist in localitatea vasluiana Urdesti, a cincea pana acum in judet, dupa ce primarul comunei a refuzat sa elibereze un aviz favorabil.

Compania Chevron a fost blocata de primarul comunei vasluiene Dodesti, Victor Popa, care a refuzat sa elibereze un aviz favorabil, astfel ca CJ Vaslui nu a putut elibera certificat de urbanism pentru o suprafata de teren detinuta in extravilanul localitatii Urdesti, unde ar urma sa fie amplasata a cincea sonda de explorare a gazelor de sist din judetul Vaslui, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Practic, Consiliul Judetean (CJ) Vaslui a anuntat compania Chevron Romania ca se afla in imposibilitatea de a elibera certificatul de urbanism, in baza caruia, ulterior, ar fi urmat sa primeasca autorizatia de construire, intrucat primarul de Dodesti a refuzat sa elibereze un aviz favorabil.

“Conform legislatiei in vigoare, pentru emiterea certificatului de urbanism de catre presedintele CJ este nevoie de avizul primarului unitatii administrativ-teritoriale in a carei raza se afla imobilul, in cazul de fata suprafata de teren. Primarul comunei Dodesti, in al carei extravilan se afla amplasamentul pentru care s-a solicitat certificatul de urbanism, trebuia sa elibereze un aviz favorabil in care sa fie mentionate elementele caracteristice ale regimului juridic, economic si tehnic al terenului, rezultate din documentatiile de urbanism si amenajarea teritoriului a comunei. Desi i s-a solicitat de catre arhitectul sef al judetului eliberarea acestui aviz in termenul legal de cinci zile, primarul din Dodesti nu a transmis niciun raspuns, motiv pentru care s-a comunicat catre Chevron Romania ca ne aflam in imposibilitatea de a elibera certificatul de urbanism”, a declarat, marti, pentru corespondentul MEDIAFAX presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

Pe de alta parte, primarul comunei Dodesti, Victor Popa, sustine ca nu a eliberat acest aviz intrucat Consiliul Local a aprobat ulterior solicitarii venite de la CJ o hotarare prin care se interzice explorarea si exploatarea gazelor de sist pe teritoriul comunei.

“Consilierii locali s-au declarat impotriva gazelor de sist astfel incat a trebuit sa iau act de aceasta hotarare si, in consecinta, nu am transmis niciun raspuns Consiliului Judetean la solicitarea venita pentru emiterea acelui aviz. Acum sa vedem ce se va intampla cu hotararea, daca va primi avizul de legalitate de la Prefectura Vaslui”, a afirmat primarul Victor Popa.
Compania Chevron detine in concesiune, pe teritoriul judetului Vaslui, patru perimetre in care ar urma sa fie amplasate sonde de explorare a gazelor de sist, operatiuni pentru care a obtinut certificate de urbanism, inclusiv acorduri de mediu. De asemenea, in cazul locatiei de la Silistea, comuna Pungesti, compania are si autorizatie de construire, emisa de CJ Vaslui la inceputul lunii octombrie 2013, motiv pentru care a si inceput lucrarile de amenajare a platformei pe care urmeaza sa fie amplasata prima sonda de explorare a gazelor de sist din judetul Vaslui.(Mediafax)

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente