Climate Launchpad: 10.000 de euro pentru cea mai buna idee de combatere a schimbarilor climatice

Prefectul Sorin Răducan, la simpozionul cu tema „Clima: De la cunoaştere la acţiune”, organizat de Centrul Meteorologic Regional Oltenia
Climate Launchpad: 10.000 de euro pentru cea mai buna idee de combatere a schimbarilor climatice
Climate Launchpad: 10.000 de euro pentru cea mai buna idee de combatere a schimbarilor climatice

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in calitate de partener oficial in Romania al Programului Climate-KIC anunta lansarea in Romania a celei de-a 2-a editii a celei mai mari competitii de idei de afaceri din domeniul tehnologiilor ecologice din Europa. Climate Launchpad este un program al Climate-KIC. Climate KIC este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa, concentrat asupra schimbarilor climatice, format din companii dinamice, institutii academice de renume si sectorul public. Climate KIC este una dintre cele trei Comunitati ale cunoasterii si inovarii (KIC) care au fost create in 2010 de catre Institutul European de Inovare si Tehnologie (EIT).

Climate Launchpad 2015 este deschis pentru inscrieri in 23 de tari europene: Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Tarile de Jos, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Slovenia, Spania, Suedia si Regatul Unit. Studenti, start-up-uri, antreprenori, cercetatori si angajati hotarati sa isi inceapa propria afacere sunt invitati sa-si prezinte ideile lor Cleantech. Toate ideile vor fi jurizate in functie de impactul acestora asupra schimbarilor climatice, potentialul de crestere, competente si entuziasm. Competitia consta intr-o tabara de afaceri de doua zile si o serie de sesiuni de coaching axate pe pregatirea participantilor pentru finala nationala unde isi vor prezenta planul de afaceri in fata unui juriu profesionist. Trei finalisti din fiecare tara vor intra in finala europeana care va avea loc in septembrie anul acesta in Olanda. Castigatorul finalei europene va primi un premiu in bani de 10.000 de euro, locul al doilea 5.000 de euro, iar locul al treilea 2.500 de euro. Termenul limita de aplicare pentru Romania este 5 mai 2015.

„Vedem oportunitati excelente pentru intreprinderile inovatoare in combaterea schimbarilor climatice. Aceasta competitie sprijina identificarea celor mai bune idei si conectarea in reteaua pan-europeana Climate KIC a antreprenorilor, universitatilor, companiilor si investitorilor. Impreuna formam economia de maine.”, spune Frans Nauta, director adjunct Antreprenoriat Climate-KIC.

”A castiga un concurs de start-up-uri este un lucru, dar a castiga ClimateLaunchpad este ceva complet diferit. Se creaza o sansa reala de a-ti transforma start-up-ul intr-un succes, cu tot sprijinul de specialitate la care ai putea spera.”, declara Pim Janssen, participant la competitia 2014 si co-fondator al Desolenator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *