Clujenii sunt invitati sa studieze cu ornitologul Alexandru Stermin cele peste 40 de specii de pasari din Gradina Botanica

Clujenii sunt invitati sa studieze cu ornitologul Alexandru Stermin cele peste 40 de specii de pasari din Gradina Botanica

Clujenii sunt invitati sa studieze impreuna cu ornitologul Alexandru Stermin cele peste 40 de specii de pasari: silvii, pitigoi, sticleti, ciocanitoare sau ciufii, din Gradina Botanica. Evenimentul va avea loc in perioada 26 – 27 mai, in cadrul Zilele Clujului.

In anul 2011, Gradina Botanica a castigat premiul ca fiind „Spatiul verde cu cea mai mare Biodiversitate din Cluj-Napoca”.

„Te invitam sa fii ornitolog pentru o zi si vei invata cum astazi ornitologii din intreaga lume monitorizeaza pasarile. Vei avea chiar tu un formular al tau si pe langa asta vom descoperi in fiecare din noi acel om indragostit de pasari de mii de ani. Ne vom intalni cu corbii si odata cu legendele lor ne vom intoarce in timp. Vom asculta sticletii, care pe cat sunt de mici pe atat de mult au marcat mitologia si arta timpurilor. Vom descoperi cum fiecare pasare are un loc al ei, cum fiecare este legata de un habitat anume, vom intelege de ce astazi multe dintre pasarile si habitatele lumii depind de noi. Vom invata ca putem sa facem ceva pentru ele, si ca trebuie sa facem ceva”, explica ornitologul Alexandru Stermin, doctorand la Facultatea de Biologie si Geologie din cadrul Universitatii Babes Bolyai.

Doritorii se pot prezenta sambata sau duminica, respectiv 26 – 27 mai, ora, la intrarea in Gradina Botanica, nefiind necesare inscrieri in prealabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *