Clujul face repetitie pentru marea curatenie din septembrie

0
354

Echipa „Let”s Do It, Romania!”, care deruleaza cel mai mare proiect de curatenie a arealelor naturale din tara, pe 25 septembrie, va organiza o repetitie in judetul Cluj, in acest weekend.repetitie la Cluj

Pe data de 22 mai sunt asteptati la actiune toti locuitorii judetului, dar si toti cei care doresc sa ia parte la aceasta simulare a Zilei de Curatenie Nationala.

In cadrul proiectului „Let”s Do It, Romania!”, Clujul a fost judetul cu cel mai mare numar de voluntari inscrisi, atat pentru organizare locala, cat si la nivel de implicare a autoritatilor locale si a voluntarilor inscrisi pentru cartare (realizarea hartii deseurilor). Acum, clujenii sunt invitati sa transforme judetul lor in cel mai curat judet din Romania.

Sustinerea autoritatilor

Pentru realizarea cu succes a actiunii de curatenie din 22 mai, Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Cluj-Napoca, in colaborare cu Asociatia Ecologista „Floarea de Colt” a initiat si organizat o serie de actiuni premergatoare evenimentului. Pe lista autoritatilor care sprijina demersul se afla si Consiliul Judetean Cluj, Institutia Prefectului Judetului Cluj, Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean Cluj si Agentia pentru Protectia Mediului Cluj. Lista completa a sustinatorilor este disponibila aici.

O caravana de constientizare a fost organizata la nivelul primariilor din mediul rural al judetului Cluj: 17 primarii din totalul de 75 s-au mobilizat pentru 22 mai, iar 802 voluntari sunt deja atrasi pentru ziua de curatenie. Implicarea Inspectoratul Scolar Judetean are ca rezultate inscrierea a 16 scoli din judet care vor participa cu un numar de 488 de elevi. Operatorii de salubritate locali au fost de acord sa preia, voluntar, fara costuri suplimentare, deseurile din localitatile care vor face curatenie.

In judetul Cluj, sunt semne clare ca „Let”s Do It, Romania!” este pe placul tuturor: primaria Belis a iesit la curatenie cu voluntarii proprii in data de 14 mai, iar localitatea Valea Ierii isi va mobiliza populatia si va face curatenie in data de 20 mai. De asemenea, in data de 18 mai, va fi format un grup de lucru cu Comisariatul Judetean Cluj al Garzii Nationale de Mediu pentru a se stabili cum vor fi repartizati elevii la curatenia din 22 mai.

Atat oficialitatile, cat si voluntarii, vor avea ca punct de intalnire Casa de Cultura a Studentilor, sambata, 22 mai, ora 8.30.

Toti cei care doresc sa ia parte la actiunea de curatenie pilot se pot inscrie pe site-ul letsdoitromania.ro, in sectiunea Implica-te, completand formularul destinat Zilei de Curatenie Nationale.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.