CM 2010 a poluat cat un milion de masini, intr-un an

0
488

Organizatiile de mediu au calculat ca emisiile de CO2 au fost de sase ori mai mari decat la CM 2006, poluarea determinata de turneul final din Africa de Sud fiind echivalenta cu cea a 6.000 de misiuni spatiale.poluare campionat

Cel mai mare eveniment sportiv al anului, Campionatul Mondial de Fotbal, are parte de contestatari si dupa incheierea sa, organizatiile de mediu tragand semnale de alarma privitoare la efectele nocive pe care le are competitia asupra mediului inconjurator.

Studiile au aratat ca emisiile de dioxid de carbon cu ocazia CM 2010 au fost de 2.753.251 tone, aproximativ aceeasi cantitate fiind emisa de un milion de autorisme, pe parcursul unui an. Statistic, s-a constatat ca valoarea emisiilor de CO2 a fost de sase ori mai mare decat la precedenta Cupa Mondiala, disputata in Germania, asta si din cauza ca drumul pana in Africa de Sud a necesitat mai mare consum global de combustibil, decat la turneul din 2006.

Mai mult, constructia celor opt stadioane care au gazduit partide a fost practic luata de la zero, aceasta implicand un consum mare de ciment, iar o tona de ciment fabricat inseamna o tona de CO2 emisa in atmosfera.

In incercarea de a mai atenua aceasta stare de lucruri, Africa de Sud a construit o eficienta retea de transport feroviar si a initiat ample campanii de plantare a copacilor. Tot raportat la poluarea produsa de CM 2010, The Guardian a calculat ca aceasta este echivalentul a 6.000 de misiuni spatiale sau a producerii unui miliard de cheesburgeri.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.