Colorantul 4-MIE, prezent in Coca-Cola, favorizeaza aparitia cancerului

0
369
Coca Cola vorbește despre obezitate în cel mai nou spot al său
Colorantul 4-MIE, prezent in Coca-Cola, favorizeaza aparitia cancerului

Mai multe asociatii din Marea Britanie cer interzicerea colorantului 4-MIE, prezent in bautura carbogazoasa Coca-Cola, pe motiv ca aceasta favorizeaza aparitia cancerului.

Substanta 4-MIE este prezenta in colorantul caramel care ii ofera bauturii Coca-Cola culoarea inchisa. Potrivit Daily Mail, in urma unui scandal care a izbucnit in California, Coca-Cola a fost nevoita sa schimbe reteta si sa diminueze cantitatea de colorant folosita. Masura a fost aplicata doar in productia Statelor Unite, in restul lumii concentratia de 4-MIE ramanand neschimbata.

Potrivit oamenilor de stiinta, substanta cancerigena a facut victime in cazul soarecilor de laborator. Studiul a pus in garda mai multe asociatii din Marea Britanie care cer scoaterea de pe piata a colorantului. Producatorii din industrie sustin ca un inlocuitor pentru 4-MIB poate fi realizat, insa pretul lui ar fi de patru ori mai mare.

Compania se apara impotriva acuzatiilor aduse, sustinand ca vina nu le apartine: “Nu suntem noi vinovati ca oamenii sunt obezi”.

Coca Cola HBC Romania a emis un comunicat de presa  pe aceasta tema, in care tine sa precizeze: “va reasiguram ca, in toate produsele noastre, colorantul caramel, a fost, este si va fi mereu sigur”.

In ceea ce priveste decizia statului californian de a mentiona pe etichete avertismente pentru produsele alimentare care contin anumite niveluri de 4-MIE, compania declara: “Cercetarile stiintifice nu sustin pozitia statului, si nu exista riscuri pentru sanatatea publica care sa justifice necesitatea unei etichete de avertisment pentru produsele noastre”.

Pozitia Coca-Cola este una defensiva: “Ingredientele noastre sunt aprobate pentru utilizare in industria alimentara si sunt conforme cu toate cerintele aplicabile in tarile in care produsele noastre sunt comercializate.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.