Eolienele din Dobrogea si Moldova produc energie cat un reactor de la Cernavoda!

Eolienele din Dobrogea si Moldova produc energie cat un reactor de la Cernavoda!

Energia verde prinde puteri in Romania. Cele peste o mie de eoliene din Dobrogea si Moldova produc acum cat un reactor de la Cernavoda. Iar energia produsa de „morile de vant” s-ar putea dubla in acest an. Companiile straine au anuntat deja investitii in eoliene de peste 1,5 miliarde de euro. Cu doar cateva zile in urma un nou parc eolian si-a deschis portile.

35 de turbine eoliene noi care produc 70 de megawati de energie regenerabila au fost lansate recent la Tulcea. Parcul eolian, Salbatica doi este cel de-al cincilea deschis de o companie italiana in Romania.

„Sursa de vant este foarte buna si vom produce electricitate pentru a ajuta Romania si economia romaneasca sa aiba o productie noua de energie ceea ce este benefic pentru tara”, a explicat Robert Deambrogio, director EGP Europa.

O singura turbina din acest parc poate asigura energia necesara pentru cel putin 2.000 de familii, spun specialistii. INTRA HARTA Astfel de parcuri eoliene mari sunt raspandite pe toata zona Dobrogei dar si in Moldova.

Astazi, Sistemul Eergetic National a inregistrat o productie foarte buna a centralelor eoliene. Peste 10 la suta din necesarul energetic al tarii, de trei ori mai mult decat valoarea normala. Daca totul merge conform planurilor, la sfarsitul acestui an, fermele eoliene ar putea cumula o putere instalata de peste 1.600 MWh. Mai mult decat centrala de la Cernavoda, care are in jur de 1.400 MWh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *