Colectare deseuri electrice si electronice in Constanta

Colectare deseuri electrice si electronice in Constanta
Colectare deseuri electrice si electronice in Constanta
Colectare deseuri electrice si electronice in Constanta

Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, impreuna cu autoritatile locale, desfasoara pe 13-14 aprilie o actiune de colectare a deseurilor electrice si electronice (DEEE) in Municipiul Constanta.
Cetatenii se pot debarasa corect si responsabil de echipamentele electrice si electronice, atat la punctele fixe de colectare, cat si prin serviciul de preluare gratuita de la domiciliu. Programul de colectare va fi intre orele 10.00-18.00. Punctele fixe de colectare sunt:
1. Piata km 4-5 (in fata magazinului Profi)
2. Piata Brotacei-Tomis Nord (langa Banca Transilvania)
3. Parc Tomis 2 vis-à-vis de magazinul Profi
4. Piata Rosu poarta 6 (la intrare in piata)
5. Piata Abator(in fata magazinului Profi)
6. Autogara Constanta sud (vis-à-vis de peco)
7. Complex Unirii, str. Dragoslavelor intersectie cu str. Unirii
8. Piata Brick vis- à -vis de Mega Image
9. Agentia fiscala, str. Dumbraveni intersectie cu str. Sentinelei-Palazu Mare
Constantenii care detin aparate electrice sau electronice grele sau voluminoase, au la dispozitie numarul de telefon 0751.302.127 sau 0720.613.212, la care pot face programari zilnic in perioada 8-14 aprilie,  intre orele 9.00-17.00, pentru serviciul gratuit de preluare de la domiciliu.

„E o dorinta fireasca aceea de a trai intr-un mediu curat si nepoluat. Si la fel de firesc este sa dam spre colectare obiectele electrice sau electronice pe care nu le mai folosim, pentru ca acestea sa ajunga acolo unde trebuie, adica la reciclare. Acesta este un obicei pe care Asociatia RoRec si-a propus sa-l formeze la cetatenii responsabili.” , a declarat Dragos Gorun, manager regional al Asociatiei RoRec.

Toti cetatenii care vor actiona responsabil si vor depune deseuri electrice la punctele fixe sau la echipajele mobile, vor avea sansa de a castiga, prin tragere la sorti, unul dintre premiile oferite de membrii fondatori ai Asociatiei RoRec, Skill si Candy: o combina frigorifica, 2 ferastraie verticale, 2 masini de gaurit, 2 polizoare unghiulare si 2 cuptoare cu microunde. Extragerea castigatorilor acestei tombole va avea loc pe 16 aprilie, ora 11.30, la Casa de cultura Constanta, bdl Alexandru Lapusneanu nr. 1.

Pentru mai multe informatii despre actiunile intreprinse de catre Asociatia RoRec in scopul colectarii DEEE si a informarii cetatenilor cu privire la importanta acestei colectari, accesati www.rorec.ro. De asemenea, pentru a simti pulsul comunitatii create la nivel national de catre Asociatia RoRec, vizitati-ne si pe facebook.com/AsociatiaRoRec.
Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) o organizatie non-profit, formata din unsprezece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de aparatura electrocasnica prezenti pe piata din Romania. Practic, RoRec preia responsabilitatea producatorilor de aparatura electrocasnica si se ocupa de toate activitatile necesare colectarii, tratarii, refolosirii, reciclarii si recuperarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), asigurand, in acelasi timp, eliminarea in siguranta si protectia mediului, in conformitate cu legislatia europeana in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *