Colectare selectiva si reciclare la Covasna

0
549

Judetul Covasna va introduce un sistem de management integrat al deseurilor, care presupune atat stimularea colectarii selective, cat si tratarea deseurilor, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Mediului.

Acesta este cel de-al saptelea proiect de management integrat al deseurilor, aprobat pentru finantare in cadrul Programului Operational Sectorial „Mediu”. Proiectul este cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Prin acest proiect se va asigura o rata de colectare a deseurilor de 100% in zonele urbane si rurale, precum si implementarea unor metode de tratare a deseurilor municipale biodegradabile (compostare in gospodarii si compostare centralizata).

De asemenea, printre obiectivele proiectului se numara inchiderea depozitelor de deseuri urbane neconforme (4 depozite) si construirea unui depozit ecologic de deseuri, intarirea capacitatii tehnice si manageriale a autoritatilor din judetul Covasna, dar si cresterea gradului de informare a populatiei cu privire la beneficiile rezultate din proiect, colectarea separata a deseurilor si reciclarea acestora in vederea atingerii tintelor stabilite prin Tratatul de Aderare.

In cadrul proiectului se va construi un Centru de Management Integrat al Deseurilor la Borosneu Mare, care va include un depozit ecologic, o linie de sortare (cu o capacitate de 11.000 t/an), o statie de compostare a deseurilor (cu o capacitate de 12.000 t/an) si o statie de transfer la Targu Secuiesc. Perioada de implementare a proiectului va fi de 2 ani si 10 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.