Colectarea deseurilor in Sibiu

Inca de la inceput vreau sa spun, sa constat in cazul in care nu am realizat pana acum, ca traiesc inreciclarea hartiei Romania.

De cateva zile bune stau cu un teanc de hartii mare cat casa in portbagajul de la masina. Hartie pe care am adunat-o timp de un an, in special reclame publicitare din cutia postala. Am cautat pe Internet Directia de Mediu, am sunat la numarul de telefon afisat pe site si dupa vreo cateva zile de insistente am reusit sa dau de ei.

Am intrebat unde se colecteaza hartie in Sibiu, mi-au dat niste adrese. Si a inceput nebunia. Am plecat luni de la serviciu mai devreme pentru a duce hartia. In fine, prin traficul nebun din oras, am ajuns la destinatie, bineinteles ca strada pe care erau centrele de colectare, doua la numar, era sens unic, am mai ocolit vreo 2 km, si am ajuns. La destinatie, spre stupoarea mea, nimeni nu a vrut sa mi le ia nici macar pe gratis, ca oricum nu faceau prea multi bani. Mi-am zis OK, incercam la cel de al treilea centru!

A doua zi acelasi lucru, plecat de la serviciu, trafic infernal, in sfarsit ajung la destinatie la niste maghernite. Surpriza! “Nu mai primim hartie pentru ca stocul e prea mare, incercati la Directia de Mediu, sunt doua centre”. A treia zi, destinatie Directia de Mediu. Aceeasi fraza ” nu mai primim, avem stocul mare”. Stiti ce am facut de nervi, in primul container pe care l-am gasit in drum le-am trantit. Aveti idee cat am poluat aerul doar plimbandu-ma sa caut aceste centre?
Cei de la Mediu nu au nicio treaba cu nimic, totul e vechi si in paragina, ei nu fac nimic, nu se ostenesc, asteapta sa cada din cer si isi fac doar reclama ca ei ar face si ar drege nu stiu ce mai treaba.

Va dati seama cata bataie de joc? Sa vrei sa ai o atitudine ecologista si sa nu o poti manifesta… in judetul Sibiu. E o mare problema cu cei de la Directia de Mediu. Printre o cafea si o tigara mai raspund si ei la telefon si mai indruma cetateanul oriunde numai sa scape de el. Nu au baze de date, nu ii preocupa, in fapt, mediul.
Uitam sa spun ca am strans si sticle, borcane si PET-uri si tot asa nu este centru de colectare. In Occident gasesti la fiecare colt de strada un container special pentru sticle si borcane, nu mai zic ca si PET-urile au locul lor special, asa cum si metalele. La noi nimic…

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente