Colectarea selectiva este obligatorie incepand cu aceasta luna

0
282
Germania castiga in detrimentul Spaniei contractul de reciclare a gunoaielor din Napoli

Institutiile publice din judetul Mures vor trebui sa ia in serios legea 132 privitoare la colectarea selectiva a deseurilor.

De astazi, odata cu inceputul lunii noiembrie, comisarii Garzii de Mediu Mures vor incepe controalele la toate institutiile publice din judet pentru a vedea daca aceasta lege este implementata. Cu toate acestea, comisarii de la Garda de Mediu nu vor da amenzi, ci mai degraba vor verifica stadiul de implementare a legii in cadrul institutiilor controlate.

Amenzi nu se vor acorda in urma acestor controale, acestea fiind mai mult cu caracter de constatare. Incepand cu anul viitor, insa, se vor acorda amenzi usturatoare daca vom descoperi faptul ca legea nu e respectata” a declarat in cadrul Colegiului Prefectural, Laurentiu Cincea, seful Garzii de Mediu Mures. Aceste amenzi pot ajunge pana la 1000 de lei.

Legea cu privire la colectarea selectiva a deseurilor a fost implementata la inceputul lunii septembrie, se vrea un demers pentru educarea maselor si are ca obiectiv cresterea gradului de reciclare si de valorificare a deseurilor. Legea reglementeaza colectarea selectiva a deseurilor de hartie, carton, metal, plastic si sticla in institutiile publice.

Reprezentantii institutiilor publice nu sunt incantati de aceasta lege avand in vedere bugetele de austeritate de care dispun. Conform Legii 132/2010, fiecare institutie publica din Romania trebuie sa dispuna de recipiente speciale pentru colectarea selectiva a deseurilor, macar pentru plastic si hartie. In targu-Mures exista deja mai multe puncte de colectare selectiva a deseurilor, in toate cartierele, urmand ca pana la inceputul lui 2011 sa existe 25 de astfel de puncte de colectare eco a gunoaielor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.