Colectare selectiva la concertul AC/DC!

0
375

afis-acdc.pngParticipantii la concertul AC/DC din cadrul „Black Ice Tour” care va avea loc duminica, 16 mai 2010, in Piata Constitutiei, vor putea colecta selectiv deseurile de ambalaje, datorita semnarii parteneriatului eco intre organizatorul concertului, D&D East Entertainment, Eco-Rom Ambalaje, lider in domeniul colectarii selective a deseurilor de ambalaje, si operatorul de salubritate Urban SA.

Scopul parteneriatului este acela de a incuraja spectatorii sa fie responsabili si sa colecteze selectiv deseurile de ambalaje generate in timpul concertului. In acest fel, cei trei parteneri se asigura ca toata cantitatea de deseuri de ambalaje colectata selectiv va fi reciclata.

In Piata Constitutiei din Bucuresti vor fi amplasate 50 de containere de colectare selectiva destinate celor peste 60.000 de persoane ce vor participa la concert, potrivit estimarilor organizatorilor. 60 de voluntari vor indruma spectatorii catre containerele de colectare selectiva si vor oferi premii celor care vor demonstra ca sunt responsabili.

Colectarea selectiva este primul pas in circuitul reciclarii si presupune depozitarea separata a deseurilor de ambalaje in functie de tipul de material: plastic, metal, sticla si hartie-carton, in containerele de diferite culori – galben, verde, albastru – special amenajate.

Pana in prezent, Eco-Rom Ambalaje a pus la dispozitia populatiei, cu sprijinul partenerilor sai, peste 6.000 de containere de colectare selectiva, de care beneficiaza 3 milioane de romani, in 78 de localitati din tara.

Cel mai asteptat eveniment al anului, concertul celor de la AC/DC este programat in data de 16 mai, in Piata Constitutiei din Bucuresti, incepand cu ora 18.00. Australienii vor ajunge in Romania in cadrul Black Ice Tour, care promoveaza ultimul album semnat AC/DC. In deschidere vor urca pe scena cavalerii rockului romanesc, IRIS.

Biletele se distribuie exclusiv prin Reteaua Eventim.ro in magazinele Germanos, magazinele Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas. Vanzarea online se face prin site-ul www.eventim.ro.

AC/DC in Romania este un eveniment prezentat de East European Concert si Marcel Avram, prin asociere cu D&D East Entertainment.

Stiati ca…
Sticla

 • Sticla are nevoie de 1.000.000 de ani pentru a se descompune in bucatele mici?
 • Prin reciclarea unei tone de sticla se economisesc 1,2 tone de materii prime?
 • Sticla poate fi reciclata la nesfarsit fara sa isi piarda din calitati?

Plastic

 • Descompunerea naturala a plasticului in mediul inconjurator necesita peste 500 de ani din cauza materialelor care il alcatuiesc?
 • Cu fiecare tona de plastic reciclat se economisesc intre 700 si 800 kg de petrol brut?
 • Din 10 PET-uri reciclate se poate fabrica un tricou sau un metru patrat de covor iar din 50 PET-uri se poate face un pulover?

Hartie

 • La tiparirea unui cotidian de mare tiraj se folosesc 3.000 de metri cubi de lemn, adica 1.500 de arbori cu o varsta de 50 de ani?
 • Fiecare tona de hartie reciclata poate salva 17 copaci?
 • Hartia si cartonul pot fi reciclate doar de 10 ori?

Metal

 • Aluminiul este 100% reciclabil?
 • In fiecare secunda se recicleaza 630 de cutii de otel?
 • Un televizor poate functiona trei ore incontinuu cu energia economisita prin reciclarea unei cutii de aluminiu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.