Combi White Akadia – Brinza falsa

ATENTIE! Consumul produsului ingreuneaza functionarea organismului
CE BEM, CE MINCAM – Produsul contine multe calorii
Combi White Akadia este un produs care se gaseste la raionul de brinzeturi, fiind ambalat ca atare. Are in compozitie: „lapte, grasime vegetala, sare, corector de aciditate E 575 (glucono-delta-lactona), grasime/substanta uscata 50%”.

ANALIZA. Produsul analizat este un inlocuitor de brinza pe baza de lapte si grasime vegetala, cu un continut ridicat de sare. Prof. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, atrage atentia ca nu se specifica natura botanica a grasimii vegetale pentru a o putea caracteriza din punct de vedere nutritional. Oricum, din compozitie rezulta ca organismului ii va fi greu sa metabolizeze componetele proteice si lipidice din lapte si grasime. Mai mult, produsul are si o densitate energetica ridicata, imprimata in special de componenta lipidica (grasimea vegetala).

CONCLUZII. Produsul nu trebuie confundat cu brinza veritabila. Nu este indicat supraponderalilor, obezilor, copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, suferinzilor de dislipidemie si hipertrigliceridemie, suferinzilor de maladii hepato-renale, de hipertensiune, celor care au afectiuni cardiovasculare si cerebrovasculare, cu status proinflamator sistemic, suferinzilor de sindrom metabolic. Cei cu intoleranta la lactoza il vor testa in prealabil.

Sursa: Jurnalul National

Articolul precedentTun imobiliar in Parcul Tineretului
Articolul următorBio, aproape ignorat

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente