Tun imobiliar in Parcul Tineretului

In Parcul Tineretului, doua hectare vor fi distruse, in scurt timp, pe spatiul verde urmind a fi construit un cartier de vile de lux.

Consilierii generali au aprobat ieri schimbul de te-re-nuri intre Marioara Mic-su-nescu, o Constanda a Ti-ne-re-tului, si municipalitate, avind la ba-za o decizie definitiva si irevocabila, data de Camelia Sprinceana, aceeasi judecatoare care a decis si dis-trugerea Parcului Bordei.

33 de consilieri generali din 36 prezenti ieri la sedinta de la Pri-maria Capitalei au votat pentru ca 20.107 metri patrati din Parcul Tineretului sa ajunga intr-o forma compacta in posesia Marioarei Micsunescu. Pentru ca este campanie electorala, unii consilieri au simtit nevoia sa se scuze si sa dea vina pe judecatoarea Camelia Sprinceana. Un consilier al PNL, care ulterior a votat pentru distrugerea spatiului verde, a cerut initierea unei hotariri prin care judecatoarea Camelia Sprinceana, considerata deja un „talent urbanistic”, sa devina colaboratoarea Co-misiei de urbanism de la Capitala. Ironici sau interesati de afacere, alesii locali au votat, fara a mai lua in calcul posibilitatea unei eventuale exproprieri pe cauza de utilitate pu-blica. Nu se putea intimpla o asemenea intorsatura de situatie, doar era ultima sedinta de consiliu.

Totul a inceput in iunie anul trecut, cind Curtea de Apel Bucuresti a dat o decizie definitiva si irevocabila, prin care Marioara Micsunescu, proprietara a 20.107 metri patrati de teren in inima Parcului Tineretului, primeste la schimb o suprafata identica la marginea acestuia. Pasii urmati de proprietara sint identici cu cei in cazul Parcului Bordei. Ho-ta-rirea judecatoreasca a fost data de aceeasi Camelia Sprinceana, cea care a fost presedinta sedintei si in cazul Bordei. Mai mult, decizia a fost pronuntata cu numai trei zile inainte de cea care i-a dat dreptul lui Constanda sa construiasca in Parcul Bordei.

TACTICA. In 2003, Marioara Micsunescu a inceput sa adune la preturi de nimic teren dupa teren de la fosti proprietari ai Parcului Tineretului. Oameni, care de unii singuri n-ar fi reusit niciodata sa incheie o afacere avantajoasa cu Primaria Capitalei. Din decembrie 2003 si pina in ianuarie 2006, femeia a cumparat cinci parcele din Parcul Tineretului.

La 20.10.2005, dupa ce aface-rista noastra era plina de terenuri in Tineretului, consilierii generali au aprobat o hotarire prin care marginea parcului devenea „zona destinata relocarii terenurilor ce au fost retrocedate in interiorul spatiului verde”. Practic, prin aceasta decizie a alesilor locali, Marioara Micsunescu a impuscat doi iepuri deodata: a ramas proprietar in parc si si-a comasat toate parcelele imprastiate in zona verde, obtinind un teren unitar intins pe o suprafata de 20.107 metri patrati. Prin aducerea proprietatii la marginea parcului, doamna Micsunescu si-a marit semnificativ sansele de a transforma zona verde intr-un cartier de lux. Cireasa de pe tort a fost pusa insa de Curtea de Apel Bucuresti. Invocind hotarirea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, amintita mai sus, judecatorii Camelia Sprinceana, Rodica Voicu si Gheorghe Grecu au fost de partea Marioarei Micsunescu, asa cum au fost si de partea lui Costica Constanda.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente