Comelf Bistrita vrea sa castige din boom-ul eolienelor

Num?rul dosarelor privind acreditarea generatoarelor eoliene a cunoscut o substan?ial? reducere
Comelf Bistrita vrea sa castige din boom-ul eolienelor

Comelf, producatorul de echipamente pentru protectia mediului si pentru constructii, controlat de grupul Uzinsider Bucuresti, a inceput din 2009 sa realizeze mici componente pentru eoliene, o industrie care abia decola in Romania, pentru ca acum piese de 3,5 tone sa iasa de pe poarta unitatilor de productie din Bistrita ca sa ajunga la Siemens in Danemarca.

Aceasta este una dintre putinele companii industriale din Romania care castiga de pe urma boom-ului eolian care a cuprins piata locala din 2009 incoace. Daca in 2009 erau doar 14 MW in parcuri eoliene, azi functioneaza, mai ales in Dobrogea, peste 500 de turbine cu o capacitate de 1.165 MW, mai mult decat un reactor de la Cernavoda, dupa investitii de 1,7 mld. euro.

„In toamna anului 2009 am inceput fabricatia unui numar redus de componente pentru echipari interioare ale instalatiilor eoliene, avand greutatea cuprinsa intre 0,5 – 50 kg pe bucata, iar pana in prezent am dezvoltat acest tip de fabricatie, ajungand sa producem structuri metalice complexe de pana la 3.500 kg bucata”, spune Dorin Stoian, directorul general al Comelf, compania care anul trecut a ajuns la afaceri de 142,1 mil. lei (33,6 mil. euro), in crestere cu 29% comparativ cu 2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *