Comisia Europeana pregateste o directiva pentru exploatarea gazelor de sist

0
416
Comisia European? preg?te?te o directiv? pentru exploatarea gazelor de ?ist
Comisia Europeană pregăteşte o directivă pentru exploatarea gazelor de şist
Comisia Europeana pregateste o directiva pentru exploatarea gazelor de sist
Comisia Europeana pregateste o directiva pentru exploatarea gazelor de sist

Companiile care exploateaza gazele de sist si care opereaza in Europa vor fi obligate sa respecte un pachet legislativ strict, care ar urma sa fie pregatit de Comisia Europeana, conform EurActiv.com.

Pana acum, fiecare tara europeana a fost libera sa-si aleaga propriile solutii pentru exploatarea gazelor de sist, dar acum executivul comunitar intentioneaza sa impuna reguli clare, prin care sa previna riscurile de mediu si de sanatate.

Citeste si: Harta gazelor de sist din Romania

Comisia Europeana ar putea propune o directiva privind carburantii neconventionali similara altor legislatii referitoare la apele uzate si la evaluarile privind impactul asupra mediului, scrie EurActiv.com.

“Vom propune un cadrul de reglementare pentru a reduce riscurile provocate de gazele de sist in Europa”, a declarat o sursa europeana care a dorit sa-si pastreze anonimatul. “Intentia noastra este sa facem lumina in privinta regulilor in vigoare, atat pentru companii, cat si pentru investitori. Si sa asiguram populatia in legatura cu impactul gazelor de sist asupra mediului si asupra sanatatii publice”, mai arata sursa citata.

Executivul comunitar vrea sa impuna norme clare in privinta posibilei contaminari a panzei freatice in urma exploatarilor sau gestionarea efectelor unor cutremure de mici amploare.

Presedintele Comisiei, Jose Manuel Barroso ar dori sa includa legislatia intr-un pachet de masuri ceva mai larg privind energia si climatul, insa directiva privind gazele de sist va fi adoptata prea tarziu pentru a putea fi pusa in aplicare de actuala Comisie Europeana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.