Incalzirea globala isi va face simtita prezenta in jurul anului 2047

0
460
Avertisment teribil pentru Terra: va deveni de nelocuit pana in anul 2100
Incalzirea globala isi va face simtita prezenta in jurul anului 2047
Incalzirea globala isi va face simtita prezenta in jurul anului 2047

Incalzirea globala este un fenomen recunoscut de autoritati, insa efectele ei nu se fac simtite in acelasi timp peste tot in lume. Conform unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Hawaii, regiunile tropicale sunt primele vizate de incalzirea globala, unde fenomenul va incepe sa se manifeste incepand cu anii 2020-2030.

In restul lumii, incalzirea globala isi va face Incalzire globalasimtita prezenta in jurul anului 2047. Peste doar cateva zeci de ani, cele mai friguroase zile din ianuarie vor avea temperaturi mai mari decat cele mai calduroase zile de ianuarie din prezent, iar cele mai crunte zile de canicula din iulie vor fi mai calduroase decat cele din prezent.

Nici Romania nu este ferita de incalzirea globala si schimbarile climatice. Specialistii in domeniu, coordonati de biologii Camilo Mora si Abby Frazier, au realizat o harta interactiva care arata anul aproximativ in care incalzirea globala va incepe sa se manifeste in diferite colturi ale lumii. Conform acestei harti, incalzirea globala va ajunge in Romania in anul 2054, daca nu se iau masuri prin care sa se reduca emisiile de carbon.

Daca va exista o strategie eficienta de reducere a emisiilor, incalzirea globala va fi amanata in Romania pentru anul 2085.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.