Comisia Europeana protejeaza rechinii

In data de 5 februarie Comisia Europeana a prezentat primul plan de actiune al UE pentru salvarea rechinilor
rechin
Acest plan vizeaza refacerea populatiilor de rechini amenintati, precum si formularea unor linii directoare in privinta pescuitului de rechini. In aceiasi masura, planul prevede masuri destinate aprofundarii cunostintelor stiintifice asupra populatiilor de rechini precum si un mai bun control al autoritatilor asupra ambarcatiunilor destinate vanatorii de rechini.

Rechinii fac obiectul unei exploatari din ce in ce mai intense de la mijlocul anilor 1980 incoace, datorita unei cereri tot mai mari de produse obtinute din rechini (carne, piele, cartilagiu, etc.), mai ales pe pietele asiatice, a amintit Comisia.

La ora actuala, flota Uniunii Europene pescuieste aproape 100.000 de tone de rechin si specii inrudite pe an, afirma Comisia.

Dupa un raport publicat in noiembrie 2007 de catre Uniunea Mondiala pentru Natura, mai mult de 40% dintre speciile de rechini si pisici de mare din Mediterana sunt amenintate cu disparitia, in principal din cauza pescuitului excesiv dar si a prinderii accidentale, a degradarii habitatului si a poluarii.

Sursa : Actu-Environnement

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente