Comisia pentru Dezvoltare Regionala a Parlamentului European viziteaza Romania

Comisia pentru Dezvoltare Regionala a Parlamentului European viziteaza Romania

(3 -5 noiembrie 2010)

O delegatie a Comisiei pentru Dezvoltare Regionala a Parlamentului European va vizita Romania in perioada 3 -5 noiembrie 2010. Parlamentarii europeni vor evalua la fata locului eficienta utilizarii si efectele implementarii Fondurilor Structurale in Romania – prin vizitarea unor proiecte concrete la Giurgiu, Arad si Timisoara, si vor discuta cu autoritatile locale si nationale despre aplicarea politicii UE pentru dezvoltare regionala si utilizarea Fondurilor Structurale.

Vizita incepe la Bucuresti si Giurgiu, miercuri, 3 noiembrie 2010, cand membrii Parlamentului European vor avea discutii cu reprezentanti ai autoritatilor locale si nationale. In Giurgiu, programul include vizitarea unui proiect legat de reabilitarea retelei de distributie a apei potabile, precum si participarea la o dezbatere legata de rolul strategic al Dunarii in realizarea unor proiecte transfrontaliere. Delegatia isi va continua programul in Arad si Timisoara, unde membrii Parlamentului European vor discuta cu reprezentantii Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest cu privire la experienta actualei perioade de programare. In Arad (4 noiembrie), printre altele, membrii Parlamentului European vor vizita proiectul legat de reabilitarea centrului istoric vechi al orasului, un proiect de infrastructura rutiera (coridorul 4) si vor discuta cu reprezentanti ai Ministerului pentru Dezvoltare Regionala si Turism si ai Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest. La Timisoara (5 noiembrie), deputatii europeni vor avea ocazia sa vada proiectul de reabilitare a castelului Huniazilor si vor discuta cu autoritatile pe teme legate de experienta utilizarii fondurilor structurale.

Delegatia este compusa din 10 membri si supleanti ai Comisiei pentru Dezvoltare Regionala: MPE Lambert VAN NISTELROOIJ (PPE-CD, Olanda), Seful delegatiei; MPE Sophie AUCONIE (PPE-CD, Franta), MPE Joachim ZELLER (PPE-CD, Germania), MPE Iosif MATULA (PPE-CD, Romania), MPE Victor BOSTINARU (S&D, Romania), MPE Ramona MANESCU (ALDE, Romania), MPE Riikka MANNER (ALDE, Finlanda), MPE Michael THEURER (ALDE, Germania, MPE Viorica D – ‡ÂNCIL – ‡Â (S&D, Romania), MPE Iuliu WINKLER (PPE-CD, Romania).

Comisia pentru Dezvoltare Regionala este responsabila pentru politica regionala si de coeziune in Parlamentul European, Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, Fondul de Coeziune si alte instrumente ale politicii regionale a Uniunii Europene. Aceasta comisie evalueaza de asemenea impactul altor politici ale Uniunii asupra coeziunii economice si sociale si participa la coordonarea instrumentelor structurale ale UE.

Nota pentru ziaristii care doresc sa participe la momentele de presa ale delegatiei:

Miercuri, 3 noiembrie, la Bucuresti, intre orele 14:30 – 15:00, ziaristii sunt invitati la o conferinta de presa cu membri ai delegatiei Comisiei pentru Dezvoltare Regionala, la sediul Biroului Parlamentului European in Romania (strada Vasile Lascar nr. 31, sector 2, sala de conferinta, etajul 1).

Detaliile legate de organizarea conferintelor de presa si altor oportunitati media in orasele Giurgiu, Arad si Timisoara (data, locul si ora) vor fi transmise luni, 1 noiembrie 2010.

Mai multe informatii privind activitatea Comisiei REGI:

http://www.europarl.europa.eu/activities/committees/homeCom.do?language=RO&body=REGI

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,174FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente