Recolte record obtinute prin fertilizare organica

Timisoara, 29 octombrie 2010. Reprezentantii Smithfield Ferme au participat in aceste zile, in comuna Jimbolia la recoltarea publica a unui lot martor de 10 ha cultivat cu porumb hibrid Pioneer si fertilizat organic de catre Smithfield Ferme.

“Este cel de-al treilea an consecutiv in care Smithfield Ferme organizeaza acest experiment, fapt care demonstreaza preocuparea noastra permanenta pentru promovarea agriculturii moderne. Beneficiile ingrasamintelor organice sunt reconfirmate, inca o data, prin rezultatele deosebite obtinute la recoltarea loturilor fertilizate organic de catre specialistii nostri – 12 tone la ha, valori care depasesc rezultatele de pe loturile cultivate fara fertilizare sau fertilizate chimic”, declara Ovidiu Timbota, director agricol, Smithfield Ferme.

In urma recoltarii loturilor cultivate cu porumb hibrid Pioneer si fertilizate organic s-au inregistrat recolte record de peste 12 tone/ha.

Evenimentul face parte din programul Smithfield Ferme de promovare a agriculturii moderne, realizate cu ajutorul fertilizatorilor organici, derulat in parteneriat cu compania Pioneer si sub supravegherea Oficiului de Studii Pedologice si Agrochimice Timis.

La eveniment au participat din partea companiei Pioneer directorul regional dl. Miki Babuscov, proprietarul terenului, dl. Eugen Baziliuc, reprezentantii Garzii Nationale de Mediu si Agentiei Nationale de Protectie a Mediului, autoritati locale si fermieri.

“Suntem onorati de parteneriatul cu Smithfield Ferme, cu care, impreuna, an de an, demonstram eficienta combinata a produselor noastre si suportul pe care acestea il reprezinta, in mod constant, pentru fermierului roman”, a declarat Miki Babuscov, directorul regional Pioneer.

Smithfield Ferme fertilizeaza anual cateva mii de hectare cu ingrasamant organic, aplicat prin cele mai sigure si moderne tehnici de injectare si scarificare, dupa planuri si analize care determina pentru fiecare parcela de teren in parte cantitatea optima de ingrasamant necesara culturii. Aceste planuri si analize sunt autorizate si emise de Oficiul pentru Studii Pedologice si Agrochimice, organ tehnic de specialitate al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Smithfield Ferme

Din 2004, cand a intrat pe piata romaneasca, Smithfield Ferme a investit in operatiunile sale din Romania peste 500 milioane USD. Astazi, in Romania compania opereaza 47 de ferme active in judetele Timis si Arad, construite in mare parte in regim green-field (peste 47.500 scroafe, 850.000 porci comerciali pe an) si doua fabrici ultramoderne de nutreturi combinate. Activand pe raza a peste 30 de comune si orase, in judetele Timis si Arad, activitatea de responsabilitate sociala a Smithfield Ferme contine si o importanta componenta financiara, contribuind anual la dezvoltarea economica a zonei, prin aportul semnificativ la bugetul acestor localitati, cu peste 5 milioane RON anual.

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,161FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente