Compania Honda lanseaza hibridul de clasa mica

0
466

Modelul Jazz va fi echipat pe langa propulsorul de 1,3 litri cu un motor electric. Companiile aduc pe piata din ce in ce mai multe modele ecologice si incearca prin politicile de mediu pe care le adopta sa reduca poluarea.
hibrid de la honda
Honda incearca sa protejeze mediul inconjurator, aducand pe piata noi modele de autoturisme care completeaza gama de hibride pentru 2010, odata cu aparitia noului model Jazz hibrid.

Primul hibrid din clasa mica va dispune de acelasi motor pe benzina ca si modelul Insight, informeaza Motor Authority.

Motorul de 1,3 litri va fi ajutat de un altul electric, consumul va fi de 3 litri/100 de km, iar emisiile de dioxid de carbon nu vor depasi 90 de grame pentru un kilometru parcurs.

Specialistii de la Honda spera ca Jazz sa ajute compania sa-si atinga obiectivul de 500.000 de vehicule hibrid vandute pe an in toata lumea. Jazz va fi al treilea hibrid din catalogul Honda, dupa Insight, si va fi pus in vanzare incepand din martie 2009.

Politici verzi la yamaha

La randul sau, cunoscuta companie Yamaha Motor si-a instalat sisteme solare si eoliene de generare a energiei electrice la fabrica sa din Nakaze, Japonia. Aceasta initiativa face parte din politicile „verzi” ale companiei si presupune folosirea intensiva a surselor alternative de energie, informeaza Environmental Leader.

Sistemele solare si eoliene montate genereaza aproximativ 26.000 kilowati pe ora anual si vor contribui la reducerea poluarii cu cel putin 18 tone de dioxid de carbon pe an.

Compania va folosi electricitatea generata de cele doua instalatii pentru alimentarea sistemelor de iluminat si de aer conditionat din birourile angajatilor.

Sistemul solar de generare a energiei a fost dezvoltat de Organizatia pentru dezvoltarea tehnologiei industriale si a energiei curate (NEDO) si este cel de-al saptelea sistem instalat de Yamaha Motor pana acum.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.