Compania Sterling Resources a anuntat o descoperire de gaze pe platoul continental romanesc al Marii Negre

Compania Sterling Resources a anuntat o descoperire de gaze pe platoul continental romanesc al Marii Negre

Compania canadiana Sterling Resources a descoperit in perimetrul Pelican din apele teritoriale ale Romaniei o formatiune care contine gaze naturale.

Mai exact, este vorba despre o portiune de 22 de metri de gresii, de pe platoul continental al Marii Negre, a anuntat compania vineri.

Sonda Eugenia-1 a fost sapata pana la o adancime de 2.248 de metri de la nivelul marii. Datele de presiune ale formatiunii descoperite si probele colectate confirma prezenta unor gaze cu o saturatie cuprinsa intre 55% si 62%.

Sonda Eugenia-1 este prima sonda de explorare sapata in Perimetrul Pelican de 2.312 kilometri patrati, dimensiune echivalenta cu cea a 10 perimetre din apele teritoriale ale Marii Britanii din Marea Nordului, au precizat reprezentantii companiei.

„Ne-am atins obiectivele asumate cu mult timp in urma de a relua operatiunile din Romania si planuim sa analizam in continuare aceste rezultate in vederea intocmirii unui plan activ de munca in ambele perimetre, in urmatorii doi ani”, a precizat Mike Azancot, presedinte si CEO Sterling Resources.

Sterling Resources mai opereaza in Romania, prin compania Midia Resources, perimetrul Midia din largul Marii Negre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *