Companiile norvegiene, interesate de sectorul surselor regenerabile de energie din Romania

0
347
Num?rul dosarelor privind acreditarea generatoarelor eoliene a cunoscut o substan?ial? reducere
Numărul dosarelor privind acreditarea generatoarelor eoliene a cunoscut o substanţială reducere
Companiile norvegiene, interesate de sectorul surselor regenerabile de energie din Romania

Ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Mihai Voicu, a discutat cu ambasadorul Regatului Norvegiei la Bucuresti, Rystein Hovdkinn, despre stadiul si evolutia relatiilor economice bilaterale, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, potrivit Agerpres.

Diplomatul norvegian a reiterat, in cadrul discutiilor de la MECMA, interesul companiilor din tara sa pentru sectorul surselor regenerabile de energie din Romania.

Cei doi oficiali si-au exprimat increderea in potentialul de crestere a schimburilor economice bilaterale, avand in vedere exemplul de succes al investitiilor norvegiene din domeniul constructiilor navale si cel alimentar din Romania.

Partea romana a prezentat partenerilor de dialog oportunitatea dezvoltarii portului Constanta, cu un potential important pentru dezvoltarea economica a regiunii, proiect in care expertiza norvegiana recunoscuta in domeniul naval ar reprezenta un plus de valoare.

Volumul schimburilor comerciale romano-norvegiene era, la finele anului 2011, de 654 milioane de dolari, din care valoarea exporturilor a fost de 486 milioane de dolari, iar cea a importurilor, de 158 milioane de dolari. Pe primele sase luni ale anului 2012, volumul schimburilor comerciale romano-norvegiene este de 297 milioane de dolari, exporturile cifrandu-se la 222 milioane de dolari, iar importurile, la 75 milioane de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.