Competiție de economie circulară, pentru antreprenori sociali

Google Cloud și SAP au lansat recent o competiție dedicată antreprenorilor sociali care vor să folosească analiza de date și tehnologia pentru a dezvolta modele de afaceri în domeniul economiei circulare. Cele două companii oferă finanțări totale de 200.000 de dolari, dar și acces la produse, servicii și mentorat.

În 2018, am consumat de 1.7 ori mai multe resurse decât ceea ce poate oferi Pământul într-un singur an, iar creșterea se va accelera, potrivit estimărilor. Pentru a ne asigura un viitor sustenabil, trebuie să regândim modul în care funcționează economia în prezent, iar companiile de tehnologie și antreprenorii au un rol important în această misiune. Iată motivul pentru care Google Cloud și SAP au anunțat o nouă competiție pentru un viitor mai sustenabil, adresată antreprenorilor sociali.

Este vorba despre competiția „Circular Economy 2030”, dezvoltată cu sprijinul Fundației Ellen MacArthur, al UN Environment, al organizației World Wildlife Fund (WWF) și al Global Partnership for Sustainable Development Data. Lansarea oficială a avut loc săptămâna trecută, la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția.

Alison Wagonfeld, Coordonatoarea departamentului de Marketing de la Google Cloud, a rezumat așteptările lor cu privire la competiție: „Sperăm ca această competiție să stimuleze idei care au un impact asupra economiei globale, de la soluții de ambalare prietenoase cu mediul, până la cele de agricultură sustenabilă”.

Potrivit Fundației Ellen MacArthur, economia circulară propune un sistem care integrează creșterea economică, bună-starea socială și sustenabilitatea. Până în 2030, ar putea genera venituri de 4.5 trilioane de dolari.

Ce presupune competiția Circular Economy 2030

Antreprenorii sociali interesați de competiție pot trimite idei de afaceri în cadrul cărora vor să folosească cel puțin una dintre soluțiile de analiza de date oferite de Google Cloud (BigQuery, Cloud Dataflow, Cloud Dataproc, Cloud IoT Core, Cloud AutoML, Cloud Machine Learning Engine), precum și cel puțin una dintre tehnologiile propuse de SAP (SAP HANA©, SAP Leonardo, SAP Cloud Platform), pentru a dezvolta economia circulară. Aceștia se pot înscrie completând un formular, până în data de 17 martie 2019.

În evaluare, vor conta: originalitatea ideii, viabilitatea modelului de business, impactul potențial pe care acesta l-ar putea avea și inovația tehnologică pe care acesta o propune.

În urma evaluării, vor fi aleși cinci finaliști, care vor fi anunțați la conferința Google Cloud Next care va avea loc în aprilie în San Francisco. Aceștia vor participa la un hackathon, pentru a-și dezvolta ideea și pentru a concura pentru marele premiu. Patru dintre finaliști vor primi o finanțare de 25.000 de dolari, acces la „Google Cloud for Startups: Spark Package (include credite de 20.000 de dolari în Google Cloud), acces la produsele SAP, dar și mentorat 1:1. Marele câștigător va beneficia de o finanțare de 100.000 de dolari, acces la „Google Cloud for Startups: Surge Package  (include credite de 100.000 de dolari în Google Cloud), acces la produsele SAP, mentorat 1:1, dar și participare la Google Cloud for Startups Bootcamp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *