Competitii pe teme de mediu

0
584
Competitii pe teme de mediu
Competitii pe teme de mediu

In cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deseurilor solide in judetul Vrancea” se deruleaza o ampla campanie de informare si constientizare a cetatenilor din judetul Vrancea, in legatura cu problematica deseurilor si a protectiei mediului in general. Aceasta campanie se adreseaza tuturor categoriilor de public, dar va acorda o atentie deosebita tinerei generatii care va fi implicata intr-o serie de actiuni creative si concursuri cu rol educativ. In acest sens vor fi organizate mai multe concursuri care isi propun sa sensibilizeze cetatenii in legatura cu protectia mediului inconjurator si reciclarea deseurilor. Concursul „Fotoreporter pentru mediu” este destinat celor pasionati de aceasta arta, dar responsabili atunci cand vine vorba de protectia mediului inconjurator. Premiul concursului consta intr-un aparat foto digital semi-profesional. Concursul este deschis oricarei persoane din judetul Vrancea care detine un aparat de fotografiat digital sau un telefon mobil dotat cu o camera foto. Fotografiile care participa la concurs trebuie sa fie realizate in 2010 sau 2011 si sa prezinte probleme reale ale mediului inconjurator existente in judetul Vrancea. Fotografiile, insotite de argumentarea autorului, explicatii legate de locul si timpul realizarii se vor transmite, in format digital, pe adresa [email protected] Fotografiile pot fi trimise cel tarziu pana pe data de 15 mai 2011. Pentru mai multe relatii puteti accesa regulamentul concursului pe http://www.vranceacurata.ro/wp-content/uploads/2011/04/regulament_concursfotoreporter.pdf.

***

Un alt concurs, si anume „Ce poti face din capace de PET?” se adreseaza tinerilor si elevilor vranceni si consta in strangerea unui numar de 4.000 capace de PET cu care se vor realiza mozaicuri care sa ilustreze vizual, teme legate de protectia mediului, pe parcursul a patru ore. Premiul concursului consta intr-o tabara la munte, in localitatea Baile Homorod, judetul Harghita, pentru toti membrii echipei castigatoare. Scopul competitiei este constientizarea cetatenilor asupra problemei deseurilor, in special a PET-urilor care pot ramane sute de ani in natura daca sunt aruncate la intamplare deoarece nu sunt biodegradabile. Totodata, pot fi colectate mai usor fara capac. Cei care doresc sa se inscrie in concurs o pot face pana pe data de 27 mai 2011, orele 24.00, trimitand un e-mail la [email protected] De asemenea, pentru mai multe relatii, doritorii pot accesa regulamentul concursului la http://www.vranceacurata.ro/wp- content/uploads/2011/04/regulament_concurspet.pdf.
„Expozitie pentru mediu” este o actiune care implica participanti de toate varstele care isi doresc sa sensibilizeze publicul asupra pro-blemelor mediului prin lucrari inedite la baza carora stau deseurile. Scopul actiunii este acela de a atrage atentia asupra faptului ca nu toate deseurile sunt gunoaie, unele dintre ele putand fi refolosite sau reciclate cu beneficii majore asupra mediului. Lucrarile pot reprezenta: obiecte cu utilitate practica, jucarii, bijuterii, sculpturi, instalatii sau colaje, realizate din deseuri de orice fel, biodegradabile sau nu. Persoanele interesate de a participa la expozitie isi pot anunta intentia trimitand un e-mail la adresa [email protected] pana la data de 10 mai 2011. Obiectele realizate vor fi expuse la Galeriile de Arta din municipiul Focsani, in perioada 16-24 mai 2011, vernisarea acesteia urmand sa aiba loc in data de 24 mai 2011, ora 17.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.