Marile magazine de imbracaminte isi lanseaza colectii „eco” in aceasta vara

Marile magazine de imbracaminte isi lanseaza colectii "eco" in aceasta vara

Dupa mancarea ecologica, a venit vremea pentru imbracaminte. Marile magazine de la noi lanseaza in aceasta vara colectii din materiale bio. Sunt haine prietenoase cu mediul inconjurator, dar mai scumpe. Chiar si de trei ori fata de cele obisnuite. Dar, vorba aceea: haina il face pe om… eco.

Haideti sa vedem ce inseamna hainele din materiale ecologice. Greu de crezut, dar aceasta piesa moderna de vestimentatie este facuta din acelasi material ca vechile plasele de cumparaturi ale bunicii, adica din rafie. Bineinteles se poate ajunge la un asemenea rezultat dupa nenumarate ore de procesare tehnologica in atelierele de productie

Stuful, paiele, lemnul, celuloza, bumbacul si pielea ecologica – sunt alte… materii prime pentru haine dumneavoastra eco. Sunt mai rezistente, mai comode, dar si mai scumpe.

Doar un sacoul din rafie costa 1.400 de lei. Cat 10 sacouri obisnuite.

Hainele din materiale combinate sunt mai ieftine. O pereche de pantaloni din in si bumbac costa pana la 200 de lei.
Din cauza preturilor mari, in Romania, vanzarea de haine eco e slaba.

Producatorii se straduiesc sa cucereasca piata si cu haine din materiale reciclabile.

Dar si acestea sunt scumpe. Un tricou din PET poate costa de sase ori ori mai mult decat unul normal. Se vand insa. Mai ales dupa ce au fost purtate pentru prima data la cupa mondiala de fotbal din Africa de Sud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *