Complexul Energetic Rovinari a cumparat 100.000 de certificate CO2 la BRM

Complexul Energetic Rovinari a cumparat 100.000 de certificate CO2 la BRM

Complexul Energetic Rovinari a cumparat certificate CO2 la Bursa Romana de Marfuri (BRM), se arata intr-un comunicat de presa.
“Bursa Romana de Marfuri a organizat in data de 4 iulie 2011 o noua sedinta de tranzactionare cu certificate CO2. In cadrul sedintei de tranzactionare organizata pe platforma electronica a BRM, Complexul Energetic Rovinari a lansat un ordin de cumparare de certificate tip CER (reduceri de emisii certificate) sau ERU (unitati de reducere a emisiilor) pentru o cantitate de 200.000 certificate”, se arata in comunicat.

Ordinele de vanzare au fost depuse de societatile Vitol SA, KDF Energy LTD si Mercuria Energy Trading. Procedura de tranzactionare s-a incheiat prin vanzarea unui numar de 100.000 de certificate la pretul de 11,03 euro/certificat, adjudecat de VITOL SA. Pentru cele 100.000 certificate netranzactionate, se va organiza o noua sedinta de tranzactionare in perioada urmatoare.

“Ringul certificatelor CO2 a fost lansat la BRM in luna ianuarie 2010 si se adreseaza tuturor detinatorilor de certificate, entitati de stat sau private. Detinatorii de certificate pot valorifica aceste titluri la BRM, prin lansarea ordinelor de schimb/vanzare de certificate in ringul de tranzactionare. Prima tranzactie de acest tip realizata la BRM a fost derulata de Electrocentrale Bucuresti in data de 09.04.2010.
Bursa Romana de Marfuri este o companie privata de interes public, infiintata in noiembrie 1992, prima sedinta de tranzactionare avand loc in data de 10 decembrie 1992. Pe Piata la disponibil se tranzactioneaza marfuri fungibile, standardizate, cotate la bursa de marfuri, in ringurile specializate: produse petroliere, energie electrica, gaze naturale, certificate CO2, carbune, marfuri generale, materiale de constructii, legume si fructe, cereale, medicamente si ringul contractelor de procesare combustibili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *