Conceptul de Green Living, implementat chiar in Bucuresti

Conceptul de Green Living, implementat chiar în Bucure?ti
Conceptul de Green Living, implementat chiar in Bucuresti
Conceptul de Green Living, implementat chiar in Bucuresti

Conceptul de Green sau Ecologic este oarecum sinonim cu ideea de economie. Fie ca e vorba de economie in procesul de productie al unei companii, sau pur si simplu reciclarea unor materiale ce pot fi refolosite in alt scop, totul face referire la acest concept. Green Living are aceleasi implicatii.

 

O casa sau un apartament poate primi distinctia de Green Living atunci cand indeplineste o serie de criterii de constructie cat si de consum. Daca la constructie se folosesc materiale regenerabile si nepoluante, in cazul consumului de energie, atat electrica cat si termica, acestea trebuie sa fie cat mai reduse.

La noi in tara, cea mai raspandita solutie de incalzire o reprezinta centrala termica, care functioneaza desigur cu gaz. Stim deja ca centrala este mai eficienta decat incalzirea la comun. Dar si consumul centralei poate fi eficientizat. In acest scop exista termostatul, care, deseori este plasat intr-o singura camera, fiind astfel mai putin eficient.

Proiectul The Park vine cu o solutie interesanta pentru rezidentii sai, si anume dispozitivul Instabai. Nu, nu are nici o legatura cu ”Instagram”, sau cu termenul ”buy”, ce face referire la achizitii.  Sistemul este extrem de simplu de instalat si controlat. Acesta este format dintr-un dispozitiv central, care se conecteaza la o sursa de curent si la o conexiune de internet. Aditional, exista 2 sau mai multi senzori de temperatura individuali, ce pot fi asezati in fiecare camera.

Controlul temperaturii se face prin montarea rapida a unui adaptor, pe capul caloriferului, care comunica cu unitatea centrala.

Functionarea este simpla. Senzorul comunica cu unitatea centrala, temperatura camerei, iar prin intermediul unei aplicatii de smartphone, utilizatorul poate regla temperatura din fiecare camera, individual. Unitatea centrala acceseaza astfel adaptorul de pe calorifer si il opreste sau il porneste, in functie de comanda primita.

Sistemul Instabai este o solutie optionala pentru rezidentii The Park, si chiar si asa, este un mare pas inainte in eficientizarea consumului de resurse neregenerabile cum este gazul. Cel mai probabil, aceasta poate fi instalata si in alte apartamente moderne ce beneficiaza de o centrala proprie, si sunt sigur ca pe viitor vor mai aparea si alte solutii similare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *