Concurs national de branza de capra, sambata la Popauti

Concurs national de branza de capra, sambata la Popauti

Asociatia Nationala a Crescatorilor de Capre din Romania – CAPRIROM si Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor Popauti (Botosani) organizeaza, pe 4 iunie, a 10-a Conferinta anuala “Implicarea Caprirom in dezvoltarea durabila a sectorului caprin in Romania”.

Conferinta este cel mai important eveniment anual intern al Asociatiei Caprirom, iar evenimentul va include si Concursul national de brinza de capra, dar si prezentarea obiectivelor si a statutului Asociatiei, precum si alegerea Consiliului Director al acesteia.

La conferinta sint invitati sa participe membrii si simpatizantii Caprirom, presedinti de fililale, participantii la programul de conservare genetica, dar si crescatori, fermieri si specialisti in domeniul cresterii caprinelor. De asemenea, sint invitati specialisti din organizatii guvernamentale, universitati si institute agricole etc., precum si membri ai consiliului director al Asociatiei Internationale a Crescatorilor de Capre – IGA.

“Romania este o voce puternica in acest domeniu, pe plan mondial – a precizat Nicolae Doilet. Vicepresedintele Caprirom, prof. univ. dr. Stela Zamfirescu, care face parte si din board-ul IGA, a sustinut, la Conferinta din Brazilia, prima prezentare. Atunci a spart gheata, cum se spune, cu prima comunicare stiintifica prezentata. Eram in sala cind a fost aplaudata de delegatii din 87 de tari. Iata de ce sustin ca cine va participa la evenimentul de la Popauti va avea sansa de a fi informat cu toate tainele cresterii acestui animal nobil, capra, direct de la sursa. Presa braziliana a cotat, de altfel, prestatia Romaniei inaintea SUA sau Mexic. Din cite stiu, fata de SUA sintem mai buni si la gimnastica, dar si prin stiinta cresterii caprelor”.

Conferinta de la Popauti va incepe cu Concursul national de branza de capra si vizitarea standurilor firmelor invitate (expozitia de capre, furaje, medicamente, echipamente de muls, carte zootehnica etc.).

Ulterior, vor fi prezentate activitatea de consultanta tehnica privind Programul National de Dezvoltare Rurala (Masurile 112, 141, 121, 122 si 142), fermele de caprine si fabricile de procesare a laptelui de capra cu activitati de succes in anul zootehnic 2010-2011. Vor urma prezentarea proiectului European Flock Reprod si comunicari practice si stiintifice despre cresterea caprinelor (ameliorare, reproductie, alimentatie, patologie etc.).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *