Conferinta „Cooperare Europeana pentru valorificarea surselor de energie regenerabila” – 9 mai

0
372
Romania si tarile din UE ar fi directionat gresit resursele spre energii alternatative
Cooperare Europeana pentru valorificarea surselor de energie regenerabila - 9 maiyu766trds

Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest (ADR Nord-Vest) si Centrul de Transfer Tehnologic (CENTI), departament al Institutului de Cercetari pentru Instrumentatie Analitica (ICIA) din Cluj-Napoca, organizeaza evenimentul “Cooperare Europeana pentru valorificarea surselor de energie regenerabila”, organizat in cadrul Sub-proiectului TREC – Cluster Transnational in Domeniul Energiei Regenerabile si finantat in cadrul proiectului SMART+ din Programul European de Cooperare Teritoriala INTERREG IVC.

Evenimentul va avea loc in data de 9 mai, cu incepere de la ora 10, in sala de conferinte a hotelului Golden Tulip din Cluj-Napoca. In cadrul conferintei accentul va fi pus pe prezentarea situatiei existente in tarile partenere (Germania si Grecia) si pe trecerea in revista a oportunitatilor de colaborare cu firmele din clusterele existente in aceste doua tari. De asemenea, TÜV Rheinland Romania (firma ce si-a exprimat interesul de a face parte din clusterul TREC) isi va prezenta oferta de servicii legate de certificari in domeniul energiilor regenerabile si al protectiei mediului, iar Lajos Vajda, presedintele Clusterului Green Energy din Sfintu Gheorghe va prezentata activitatea asociatiei pe care o reprezinta.
Sub-proiectul TREC are ca scop transferul de bune practici in domeniul constituirii de structuri asociative de tip cluster si asigura un flux de informatii din domeniul energiilor regenerabile, prin angrenarea unor organizatii interesate din regiunile partenere ale celor 3 tari implicate: Romania, Grecia si Germania. Se urmareste astfel intarirea colaborarii dintre IMM-uri, universitati, institute de cercetare, autoritati locale si alte institutii care ofera servicii conexe in domeniul energiei regenerabile, in vederea obtinerii de beneficii comune economice, sociale si de dezvoltare regionala.
TREC este implementat sub coordonarea ADR Nord-Vest alaturi de alti patru parteneri: ICIA Cluj-Napoca prin Centrul de Transfer Tehnologic CENTI din Romania, Institutul pentru Aplicatii si Tehnologii in Carburanti Solizi si Societatea de Management al Deseurilor din Regiunea Macedonia de Vest, Grecia si Centrul German de Cercetari in Biomasa DBFZ din Regiunea Saxonia, Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.