Conferinta cu nabadai pe tema gazelor de sist

0
729
Conferință cu năbădăi pe tema gazelor de șist
Conferinta cu nabadai pe tema gazelor de sist
Conferinta cu nabadai pe tema gazelor de sist

Gazele de sist. Un subiect de actualitate, intens dezbatut in ultima perioada si care deja a divizat pana la ireconciliabil societatea romaneasca, nu putea sa nu produca macar un pic de scandal. Subiectul a fost dezbatut atat in cadrul conferintei, cat si la poarta universitatii, acolo unde activistii care se opun exploatarii gazelor de sist prin metoda fractionarii hidraulice au incercat sa-si faca auzit glasul. Acestia i-au acuzat pe organizatori, dar si pe invitati, ca dezinformeaza si ca reprezinta interesele Chevron.

„Sunt profesorii cu care ne-am obisnuit la televizor, care ne spun ca gazul este frumos si se putem trai cu otrava din apa, aer si pamant. Sunt lobby-stii Chevron-ului care vin in Dobrogea sa spele creierul tinerilor.” a afirmat Paul Iurea, activist in cadrul ONG-ului Vama Verde.

Activistii care se opun exploatarii gazelor de sist au fost impiedicati sa patrunda in sala de conferinta, organizatorii motivand ca participarea la dezbatere se face pe baza de invitatie. Mai mult, unul dintre organizatori, a sugerat ca unii dintre activisti sunt tulburati psihic si se lasa manipulati in mod… constient, avand alte interese.

„Vreo cativa protestatari sunt anti pe fond psihic, o parte din ei sunt manipulati constient, cu interse. Asteptam pareri de la specialisti, nu de la oameni care nu au nicio pregatire si doar emit pareri.” a precizat organizatorul evenimentului, Aurel Papari.

Printre cei invitati sa exprime puncte de vedere referitor la subiectul dezbatut, s-a aflat si Mihai Daraban, presedintele Camerei de Comert Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, care a exprimat pozitia institutiei pe care o conduce.

„Ca institutie noi sprijinim orice investitie straina si dorim obtinerea independentei. Daca in Statele Unite acest sistem functioneaza deja, daca sunt 9000 de sonde, de ce nu ar functiona si in Romania?” a spus Mihai Daraban, presedinte CCINA Constanta.

Mircea Radulian, directorul stiintific al Institutului National de Fizica Pamantului si Seismologie a prezentat posibilele efecte pe care le poate produce exploatarea gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.