Cresterea pretului la energie mareste motivatia de a evita nevoia cumpararii de energie scumpa, fara a lua in considerare programe atractive de subventionare.
Salzburg va initia anul acesta un program de subventii cu un buget de 200.000 de euro pentru a ajuta la “crearea unui stimulent suplimentar pentru a pune in aplicare stocarea energiei si pentru a extinde aria pietei de stocare a energiei,” dupa spusele ministrului energiei de stat Josef Schwaiger (ÖVP). Scopul este de a produce 50% din energie consumata in Salzburg din surse de energie regenerabile pana in 2020, si de a fi complet dependent de energiile regenerabile pana in 2050.
Programul are drept scop sprijinirea sistemelor fotovoltaice, care sunt optimizate pentru consum prin implementarea tehnologiilor de stocare a energiei.
Stimulentele acestui program de subventii si dezvoltarea pietei de energie din Austria vor fi doua din subiectele discutate la cea de-a II-a Conferinta pe sisteme fotovoltaice de stocare a energiei solare care va avea loc in Salzburg in 27 noiembrie 2014.
Experti din sectoarele industriale, stiintifice si administrative se vor concentra asupra conditiilor politice actuale, perspectivelor de viitor, impactului sistemelor de stocare a energiei asupra mediului, integrarii in retea, securitatii si certificarii, precum si planificarii si proiectarii sistemelor de stocare, optimizarii productiei, fezabilitatii economice si asupra exemplelor practice ale diferitelor aspecte ale stocarii de energie.
Grupurile tinta ale evenimentului includ: retaileri de sisteme fotovoltaice, componente si servicii, ingineri, planificatori, muncitori, operatori de sisteme fotovoltaice, consultanti in domeniul energetic, arhitecti, operatori de retea, precum si institutii de cercetare si dezvoltare.
Muncitori calificati, planificatori si arhitecti vor participa la “P3 Photovoltaic Practice for Professionals” care va avea loc vineri, 28 noiembrie – oferind know-how-ul necesar pentru a supravietui pe piata curenta. Planificarea, instalarea si operarea cu succes a sistemelor fotovoltaice depind de intelegerea procedurilorde lucru adecvate, precum si cunoasterea si adaptarea la diversele cerinte, in scopul de a atinge potentialul maxim si a evita erori de sistem sau accidente.
“Suntem convinsi ca ambele evenimente vor releva participantilor informatii orientate spre viitor, ajutandu-i sa inteleaga piata si sa profite de aceasta ca un domeniu de afaceri pentru viitor. Combinatia dintre fotovoltaice si sistemele de stocare a energiei va fi vitala pentru a crea o sursa de energie bazata pe surse de energii regenerabile”, sustine Avena Gall, manager de proiect RENEXPO® Austria.
RENEXPO® Austria care va avea loc intre 27-29 noiembrie 2014 la Messezentrum Salzburg va gazdui aproximativ 40 de expozanti, conferinte, precum si un forum deschis al expozantilor pentru a oferi o privire de ansamblu asupra sectoarelor de fotovoltaice si de stocare a enegiei din Austria.