Conferinta: Eficienta energetica, conditie esentiala pentru o dezvoltare durabila

0
241

eficienta energetica

Compania Meda Consulting are deosebita placere de a invita la cea de-a doua editie a Conferintei „Eficienta energetica, conditie esentiala pentru o dezvoltare durabila”. Evenimentul se va desfasura in data de 20 martie 2008, la Sala Paris Rive Gauche – Novotel Bucarest City Centre, Bucuresti.

In cadrul primei editii a evenimentului importanti actori ai scenei energetice romanesti, oficialitati, reprezentanti ai institutiilor si companiilor ce-si desfasoara activitatea in acest sector, manageri de top si specialisti cu preocupari in domeniul eficientei energetice au dezbatut probleme cheie, precum: cresterea competitivitatii economice, securitatea alimentarii cu energie si reducerea impactului asupra mediului.

Dupa cum bine se stie, cresterea eficientei energetice are o contributie majora la realizarea sigurantei alimentarii, dezvoltarii durabile si competitivitatii, la economisirea surselor energetice primare si la reducerea emisiilor gazelor cu efect de sera. In acest sens, Comisia Europeana a propus un set complet de masuri in vederea instituirii unei noi politici energetice europene menite sa combata schimbarile climatice si sa stimuleze securitatea si competitivitatea sectorului energetic al UE. Una din aceste masuri vizeaza imbunatatirea eficientei energetice pana la 20% in perioada 2008-2020.

In ceea ce priveste tara noastra, trebuie incurajate in continuare investitiile in surse alternative de energie, acestea constituind o sursa nepoluanta si inepuizabila care asigura cresterea sigurantei in alimentarea cu energie, precum si limitarea importului de resurse energetice.

Editia 2008 a Conferintei „Eficienta energetica, conditie esentiala pentru o dezvoltare durabila” isi propune sa reprezinte una dintre cele mai importante manifestari in domeniu, in cadrul careia specialistii se vor intalni pentru a discuta despre cadrul regulator de imbunatatire a eficientei energetice, audituri energetice si gestionarea eficienta a energiei, monitorizarea si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, standarde si mecanisme de stimulare financiara pentru eficienta energetica, serviciile tip ESCO, programe de investitii in vederea realizarii evolutiei tehnologice, precum si protectia mediului si utilizarea durabila a resurselor.

09.00 Inregistrarea participantilor si cafea

09.30 Sesiunea I

Cadrul regulator de imbunatatire a eficientei energetice

Masuri pentru imbunatatirea eficientei energetice in sectorul industrial – PNAEE
Audi tu ri energetice si gestionarea eficienta a energiei
imbunatatirea eficientei energetice la operatorii industriali prin incheierea acordurilor pe termen lung – LTA
Monitorizarea si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera
Tranzactionarea produselor pentru eficienta energetica

11.00 Pauza de cafea

11.30 Sesiunea a II-a

Programe de investitii in vederea realizarii evolutiei tehnologice

Standarde de eficienta energetica
Mecanisme de stimulare financiara pentru eficienta energetica Serviciile ESCO
Construirea de noi capacitati de producere a energiei electrice, retehnologizarea, modernizarea si reabilitarea celor existente, in scopul cresterii eficientei energetice
Investitii pentru cresterea capacitatii de inovatie si dezvoltare tehnologica Finantarea prin mecanisme specifice tip 800T, BOO sau F-BOOT
Programe de investitii destinate utilizarii surselor regenerabile de energie, in vederea cresterii eficientei energetice Activitati de cercetare – dezvoltare

13.00 Pranz de afaceri

14.00 Sesiunea a II-a

Protectia mediului si utilizarea durabila a resurselor

Promovarea producerii energiei pe baza de resurse regenerabile
Reorientarea tehnologiilor de producere a energiei si punerea sub control a riscurilor acestora
Resursele regenerabile de energie, surse cheie pentru protectia mediului

16.00 Incheierea lucrarilor Conferintei

meda consulting

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.