Consens in legatura cu deseurile judetului din judetul Bistrita-Nasaud

0
422
?efa G?rzii de Mediu despre salubrizarea localit??ilor: „Sigur, nu exist? solu?ii miraculoase care s? dea rezultate peste noapte“
Şefa Gărzii de Mediu despre salubrizarea localităţilor: „Sigur, nu există soluţii miraculoase care să dea rezultate peste noapte“
Consens in legatura cu deseurile judetului din judetul Bistrita-Nasaud

S-a incheiat in sfarsit blocajul existent in cadrul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara cu privire la gestiunea deseurilor din judetul Bistrita-Nasaud. Dezbaterea cu privire la documentatia de atribuire dureaza inca din luna martie, perioada in care implementarea proiectului de gestiune a deseurilor a stagnat.

Ieri a avut loc o sedinta de lucru a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru gestiunea integrata a deseurilor municipale in judetul Bistrita-Nasaud. La sedinta au fost prezenti toti membrii Adunarii Generale a Asociatilor, respectiv primarii oraselor si comunelor din judet.

Conform purtatorului de cuvant al Consiliului Judetean, Ivan Bogdan-Gruia – s-a ajuns la o forma finala a documentatiei de atribuire privind delegarea prin concesiune a serviciului public de precolectare, colectare, transport si transfer a deseurilor municipale in judetul Bistrita-Nasaud.

Forma finala a documentatiei a fost adoptata in unanimitate de catre toti reprezentantii unitatilor administrativ teritoriale din judet. Concluziile sedintei de lucru vor fi transmise catre firmele de consultanta care intocmesc documentatia tehnica, dupa care aceasta va fi transmisa consiliilor locale inspre aprobare.

Consilile locale au termen ca pana in data de 1 septembrie sa adopte documentatia, dupa care intreaga procedura de atribuire a licitatiei va fi demarata in conformitate cu legislatia in vigoare. Prin consensul dintre toate unitatile administrativ teritoriale din judet s-a facut un pas important inspre implementarea cu succes a sistemului de management integrat al deseurilor solide din judetul Bistrita-Nasaud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.