In Bistrita-Nasaud, se vor construi 20 de parcuri fotovoltaice si 35 de microhidrocentrale

0
431
În Bistriţa-Năsăud, se vor construi 20 de parcuri fotovoltaice şi 35 de microhidrocentrale
In Bistrita-Nasaud, se vor construi 20 de parcuri fotovoltaice si 35 de microhidrocentrale

In Bistrita-Nasaud, se vor construi 20 de parcuri fotovoltaice si 35 de microhidrocentrale, dar si cinci centrale pe biomasa in acest sens fiind emise acorduri de catre Agentia de Protectie a Mediului (APM) Bistrita-Nasaud.
Publicat in 01 august, 2012 cu Nici un comentariu
Marin Liviu Catarig, inginer sef la APM Bistrita-Nasaud a prezentat, miercuri, in sedinta Colegiului prefectural, un raport privind starea mediului in judet si a informat ca exista mai multe investitii autorizate de institutia pe care o reprezinta. .

„La nivelul judetului Bistrita-Nasaud s-a emis acord de mediu pentru 20 de socilitari in scopul construirii unor parcuri fotovoltaice. De asemenea, au fost solicitate un numar de cinci acorduri de mediu pentru centrale pe biomasa si 35 pentru microhidrocentrale. Sunt investitii care fac parte din gama de lucrari care ar trebui sa utilizeze energii regenerabile pe care ne vom axa in anii viitori”, a spus el.

Potrivit site-ului APM Bistrita-Nasaud, cele mai multe firme vor sa amenajeze parcuri fotovoltaice in comuna Lechinta unde, in trecut, au existat podgorii, intr-o zona cu mult soare.

De asemenea, mai sunt solicitari de avize pentru amplasarea de panouri solare in comuna Mariselu, satul Domnesti, la Galatii Bistritei, Urmenis sau Livezile.

Solicitari pentru microhidrocentrale sunt pe Valea Bailor in comuna Rodna, dar si pe Valea Sieului sau a Budacului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.