Consiliul Judetean Ilfov se asociaza cu 12 parteneri internationali pentru a crea un mediu inconjurator mai curat

0
503
Consiliul Județean Ilfov se asociază cu 12 parteneri internaționali pentru a crea un mediu înconjurător mai curat
Consiliul Judetean Ilfov se asociaza cu 12 parteneri internationali pentru a crea un mediu inconjurator mai curat

Pentru a le asigura locuitorilor din Ilfov un mediu inconjurator mai curat si o viata mai sanatoasa, Consiliul Judetean a decis sa faca din reciclarea deseurilor o prioritate.

In acest scop, CJ Ilfov s-a alaturat proiectului Regiuni pentru Reciclare (R4R), in cadrul Programului de Cooperare Interregionala INTERREG IVC, finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR).

Cele treisprezece comunitati locale europene care deruleaza acest proiect vor beneficia de 2.166.664,79 € (dintre care 117.424 € vor fi alocati direct Consiliului Judetean Ilfov).

Comunitatile locale vor folosi aceste fonduri pentru: imbunatatirea activitatilor de reciclare, pentru a produce energie prin reciclare si pentru a elabora politici publice de mediu care vor contribui la optimizarea dezvoltarii regionale.

Partenerii Consiliului Judetean Ilfov in cadrul acestui proiect sunt: ORDIF (L’Observatoire Régional des Déchets d’Ile-de-France), FRANTA – liderul de proiect; ACR+, BELGIA; OVAM FLANDRA, BELGIA; ODENSE Waste management Company, DANEMARCA; LISBON City Council, PORTUGALIA; Efixini Poli, GRECIA; LIMERICK County Council, IRLANDA; STYRIA Provincial Government, AUSTRIA; TALLIN City Government, ESTONIA; ARC Waste agency of Catalonia, SPANIA; Municipality of SOFIA, BULGARIA; City of ZAGREB, CROATIA. Proiectul este programat sa se desfasoare pe o perioada de 36 de luni si se afla in stadiul de implementare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.