Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi

0
857
Cl?dirile verzi, o solu?ie sustenabil? pentru viitorul Craiovei
Clădirile verzi, o soluție sustenabilă pentru viitorul Craiovei

Romania Green Building Council (RoGBC) – Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi a primit recent din partea World Green Building Council (Consiliul Mondial pentru Cladiri Verzi) recunoasterea si acreditarea ca „Emerging Council” (Consiliu Emergent).
cladiri verzi
World Green Building Council este o uniune de consilii nationale a carei misiune este accelerarea transformarii la nivel global a mediului construit in directia sustenabilitatii. Natiunile membre ale World GBC pana in acest moment reprezinta mai mult de 50% din activitatea de constructie si implica mai mult de 15.000 de companii si organizatii la nivel global. „Acesta este in pas major in realizarea obiectivului nostru de a deveni membru cu drepturi depline al World GBC si de a ne asocial altor Consilii din tari precum Statele Unite, Germania, Marea Britanie si Brazilia pentru a crea un impact pozitiv asupra sectorului constructiilor” – a declarat Steven Borncamp, CEO al RoGBC.

Pe 14 Octombrie, Romania Green Building Council va gazdui doua traininguri urmate de evenimentul de lansare oficiala a organizatiei pentru a promova deschiderea Consiliului pentru noi membri si pentru a prezenta detalii referitoare la obiectivele si activitatile viitoare. Trainingul va oferi informatii despre „Cum se poate obtine scorul ‘A’ aferent Directivei UE privind Performanta Energetica a Cladirilor” si „Tehnologii pentru a construi verde si rentabil”.

RoGBC numara 21 de membri fondatori pana in prezent, printre care: ProLogis, Holcim Romania, Atisreal, Chapman Taylor, Corporate Office Solutions si Badea Clifford Chance.

Autor: Laura Nemoianu
Sursa: RoGBC si Construieste Verde

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.