Constiinta eco-friendly creste in randul companiilor IT romanesti

logo-banner-green-copy.jpgConferinta Green IT&C aduce solutii si concepte noi pentru un mediu mai curat

Bucuresti, 19 octombrie 2009 – Grupul Agora organizeaza miercuri, 21 octombrie 2009 cea de-a doua editie a conferintei “Green IT&C” pentru a aduce in centrul atentiei necesitatea promovarii si utilizarii produselor si solutiilor verzi din industria IT&C. Evenimentul se va desfasura la Hotel Intercontinental, sala Rapsodia, incepand cu ora 09:30.
Cererea constanta pentru resurse PC a dus la cresterea semnificativa a numarului de sisteme si servere. Ca urmare se poate observa o dublare a energiei utilizate de catre aceste sisteme. Organizatiile din sectorul IT iau atitudine in fata subiectelor legate de costurile crescute ale energiei, numarul mare al emisiilor rezultate in urma utilizarii de electricitate, costurile mari pentru extinderea capacitatii centrelor de date. Corporatiile si departamentele lor de IT sunt constiente de amprenta lor asupra mediului si sunt implicate in gasirea de solutii verzi IT. In vreme ce majoritatea a luat in considerare componentele hardware si sistemele energetice, devine din ce in ce mai importanta recunoasterea aportului adus de software management in ecologizarea proceselor de lucru.
Conferinta Green IT&C isi propune sa prezinte solutii concrete pentru administratia publica centrala si institutiile financiar-bancare, telecom, utilitati si marile companii privind protejarea mediului, reducerea consumului de energie si de hartie si reciclarea deseurilor IT&C. “Green IT&C” se adreseaza directorilor de IT, Chief Information Officers, persoanelor de decizie, persoanelor care stabilesc bugetele de achizitii in marile corporatii. Subiectele abordate in cadrul conferintei se vor axa pe reducerea consumului de hartie si consumabile, pe reducerea consumului de energie electrica, pe controlul poluarii electromagnetice si pe reciclare.

Reprezentanti ai companiilor Dell, Microsoft si ai asociatiei ECO TIC vor prezenta solutii si servicii destinate diminuarii poluarii provocate de tehnologie pentru sistemele informatice din institutiile si companiile romanesti. Prezentarile cu temele “Compute more, consume less”, “Green IT” si “Gestionarea deseurilor de echipamente electrice si electronice”, se vor axa pe conceptele si solutiile IT&C de ultima ora legate de nevoile companiilor de a obtine rapid raspunsuri pentru a putea lua decizii. In incheierea evenimentului, agentia 4 ACE-pr&publicity va prezenta proiectul “Mesaje pentru Marea Neagra”, o campanie de sustinere a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Marina “Grigore Antipa” din Constanta in colectarea de fonduri pentru repopularea si refacerea habitatelor pentru conservarea speciilor marine.
Evenimentul este promovat cu ajutorul partenerilor media PRWave, PRWave Directory, Medialook.ro, Agora News si IT Trends. Alti parteneri: Byblos, sponsor: asociatia Environ.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente