Consumul regulat de apa pe timpul zilei reduce severitatea durerilor de cap si a migrenelor

0
365
Consumul regulat de apă pe timpul zilei reduce severitatea durerilor de cap și a migrenelor
Consumul regulat de apa pe timpul zilei reduce severitatea durerilor de cap si a migrenelor

Apa reprezinta un remediu important impotriva migrenelor. Mai exact, consumul regulat de apa pe timpul zilei reduce severitatea durerilor de cap si a migrenelor. Cel putin aceasta este concluzia la care a ajuns un grup de cercetatori olandezi.

Potrivit acestora, sapte pahare de apa pe zi sunt suficiente pentru a reduce durerea si pentru a imbunatati calitatea vietii pacientilor care se confrunta des cu migrene.

Cercetatorii olandezi au realizat un studiu pe 100 de pacienti care se confruntau des cu dureri de cap severe sau usoare. Acestora le-a fost recomandat reducerea nivelului de stres, evitarea cofeinei si imbunatatirea programului de somn. De asemenea, jumatate dintre participantii la studiu au consumat cu 1,5 litri de apa pe zi mai mult decat in mod normal.

In urma testului de evaluare de la sfarsitul studiului, pacientii care au consumat mai multa apa au constatat o ameliorare semnificativa a durerilor de cap. Cu toate acestea, specialistii cred ca ameliorarea durerilor de cap la cei care au consumat mai multa apa s-ar putea datora si efectului placebo. Insa, tot ei afirma ca un consum ridicat de apa mentine un nivel bun de hidratare a organismului, lucru ce ii face pe oameni sa se simta mai bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.