Consumatorii ar schimba furnizorul de energie cu unul ecologic

becNoua din zece consumatori si-ar schimba furnizorul de energie cu unul care ofera servicii „ecologice”, se arata intr-un studiu efectuat in America, Europa si Asia. Peste 7.500 de consumatori au fost intervievati despre situatiile in care ar vrea sa treaca de la un furnizor de energie la altul, mai ales dupa liberalizarea tot mai clara a pietei.

Astfel, 89 la suta dintre participantii la studiu au declarat ca ar opta pentru un furnizor ale carui servicii si produse reduc emisiile de gaye din atmosfera. Astfel, tot mai multi oameni isi arata interesul pentru produsele si serviciile ecologice, dupa ce studiile despre incalzirea globala au prezentat date tot mai ingrijoratoare, consumatorii din intreaga lume se orienteaza spre produsele ecologice, de la alimente pana la energie.

Oamenii ar schimba si furnizorul de benzina

Mai mult, consumatorii spun ca actualul furnizor de energie nu tine cont de schimbarile climaterice. 61 la suta dintre respondenti au declarat ca si-ar schimba si furnizorul de benzina. Aproape trei sferturi dintre consumatori spun ca ar fi de acord sa plateasca mai mult pentru produsele si serviciile ecologice, chiar si cu 11 procente in plus fata de pretul actual. Cercetatorii cred ca industria, in ansamblul ei, se va orienta tot mai mult spre ecologie pentru a nu-si pierde consumatorii.

Acestia sunt tot mai informati si mai ingrijorati de ceea ce se intampla in jurul lor. Astfel, aproape jumatate dintre respondenti au declarat ca isi cumpara alimente in ambalaje biodegradabile, becuri si aparate ecologice.
Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *